MeitY memberitahu 8 petua para memastikan akaun TikTok y selamat

Est√° lloviendo masivamente kini hampir setiap individu menggunakan aplicaciones de redes sociales para terus berhubung dengan orang dan membaca berita. Namun, terdapat banyak contoh mana penggodam telah berusaha memanfaatkannya dengan menggununan teknik yang berbeza. Ahora, haya sahaja menjaga data keselamatan y adalah mustahak para anda tetapi y juga harus mengambil langkah-langkah para menjaga keselamatan sosial caminatas.

TikTok Masuk no senarai aplicaciones medios sosial palken terkenal dengan berjuta-juta pengguna. Oleh itu, tidak boleh ditanggung oleh seseorang bahawa seseorang melanggar privasi mereka di applasi itu. Di Sini, dei Artikel Ini, Kita Ada 8 petua para caminatas por Kesedaran Keselamatan Maklumat en ISEA por MeitY yang akan membantu camina keselamatan jaga akaun TikTok camina.

Di Dalam camina Akaun TikTok hanya pergi ke bahagian tetapan aplicación. Para memastikan akaun kami tidak disimpan dan tidak tersentuh, ikuti langkah-langkah yang disebutkan di bawah:

  • Sekiranya camina tidak mahu pengguna secara rawak dapat menemui akaun camina plataforma, pregunta ke privati ‚Äč‚Äčbahagian dan keselamatan dan beralih padahan pilihan ‘Akaun Peribadi’.
  • Oleh kerana o boleh menggununan video y dengan guy apa pun, begitu juga Switch mematikan pilihan yang membolehkan mereka memuat turun video y pada peranti mereka.
  • Para encontrar menciones de siberiano y dari buli siberiano, los miembros de sekatan yang dapat komen pada video anda.
  • Andan dapat menyaring orang lain atau rakan para miembros de sekiranya y membiarkan mereka miembro del miembro. Akibatnya, tidak ada yang dapat menyalahgunakan atau melanggar dasar TikTok.
  • Sekiranya camina bimbang tentang privasi y kandungan camina didedahkan kepada todos orang di TikTok. Tambi√©n puede leer este art√≠culo para leer el video ‘Slitch atau Duet’ y su nombre.
  • Tambi√©n puede ver videos y fotos de videos de alta definici√≥n y en TikTok, si desea ver videos de radio.
  • En algunos casos, ISEA sirve agar o bapa mesti lebih berhati-hati en la aplicaci√≥n yang terkenal dengan anak-anak. Dan mungkin dapat mendedahkan kandungan mereka kepada orang lain.
  • Pada nota terakhir y hanya boleh melihat perfil pengguna dan menyekatnya atu melaporkan akaun TikTok mereka jika y masih diganggu di aplicacioni TikTok.
  • MeitY 8 miembro petua para memastikan akaun TikTok y selamat muncul pertama kali en Tech Acrobat.