Instagram-användare rapporterar en ny bluff i appen. Enligt uppgift har de fått meddelanden från slumpmässiga Instagram-konton som påstår sig ha redigerat deras bilder “i timmar”. Bedrägeriet är riktat mot alla, och om du är fotograf, var särskilt uppmärksam.
Enligt Yahoo! får Instagram-användare meddelanden som alla har ett liknande skript. Avsändaren berättar för dem att de har redigerat sina bilder och lägger till “det här tog mig tre timmar att göra.” Meddelandet innehåller också en länk som påstås leda till de redigerade bilderna, men när du klickar på den kommer du att bli ombedd att ange dina Instagram-inloggningsuppgifter. Onödigt att säga – gör det inte. Det här är klassiskt nätfiske som bedrats för att stjäla dina inloggningsuppgifter.
De flesta av oss öppnar förmodligen inte länkar i sådana meddelanden i första hand. Men fotografer är vanligtvis inte glada över att höra att någon annan har redigerat deras arbete och kan agera impulsivt. Så om du får ett meddelande som detta, ta ett djupt andetag, läs det igen och radera det och glöm det.
[via Yahoo!]
