Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Allt du behöver veta om Instagram-skärmdumpaviseringar

När du använder Instagram kan du stöta på innehåll som du vill vidarebefordra till dina vänner, vilket alltid betyder att du behöver skärmdumpa den berättelsen, inlägget eller DM:et.

Men när du gör det, meddelar Instagram folk? Här är allt du behöver veta om Instagram-skärmdumpaviseringar…

Varför du kanske vill skärmdumpa en Instagram-berättelse, inlägg eller DM

Det finns flera anledningar till varför du kanske vill ta en skärmdump på Instagram.

Dessa inkluderar att vilja ladda ner ett meme som du vill dela någon annanstans. Kanske är det en bild av landskap som du tror kommer att bli en fin tapet. Det är också möjligt att du kanske vill ladda ner en receptvideo för att slippa bläddra igenom hundratals inlägg senare när du kommer för att laga maträtten.

Berättelser är den vanligaste platsen där du kan känna behov av att ta en skärmdump. Detta beror främst på att media som delas via Stories är tillfällig och inte längre tillgänglig efter 24 timmar.

Oavsett Instagrams meddelandepolicy bör du vara uppmärksam på människors integritet, särskilt när du skärmdumpar deras personliga bilder och videor.

Kan du skärmdumpa Instagram Chat?

Du kan skärmdumpa en Instagram-chatt på samma sätt som du vanligtvis skulle ta en skärmdump av något annat, utan att den andra användaren vet att du har tagit en skärmdump av din konversation med dem.

Det beror på att Instagram bara meddelar användarna när du tar skärmdumpar av försvinnande bilder eller videor i privata DM-konversationer.

Ett varningens ord dock: se till att respektera andra användares integritet genom att inte ta skärmdumpar av känsligt eller konfidentiellt innehåll.

Kan du ta en skärmdump för Instagram-videosamtal?

Ja, och det är bara du som vet. Instagram kommer inte att meddela personen du chattar med via videosamtal att du har tagit en skärmdump av skärmen.

Se bara till att du inte delar skärmdumpen utan deras vetskap om deras ansikte förekommer i den, av juridiska skäl.

Kom ihåg att när du väl distribuerar innehåll på internet finns det inget sätt att kontrollera hur många gånger det delas.

Meddelar Instagram folk när du skärmdumpar ett inlägg?

Nej, Instagram meddelar inte användarna när du tar en skärmdump av deras inlägg.

Relaterad  Total War: Warhammer 3 systemkrav

Inlägg är i princip alla foton och videor du ser på Instagrams hemflöde eller på fliken Utforska. Instagram skickar inte heller en varning när du tar ett inlägg direkt från någons profilsida.

Det är värt att notera att Instagram har en bokmärkesfunktion för inlägg om du inte vill ladda ner media lokalt. Det låter dig flagga bilder och videor för senare.

Dessa är tillgängliga från en speciell sektion i Instagram-appen och kommer inte att laddas ner till din telefons galleri.

Dessutom har du möjlighet att gruppera dina bokmärkta inlägg i separata samlingar. Så du kan till exempel skapa en för recept och en annan för dina favoritinlägg om hundar.

Du kan spara ett inlägg genom att trycka på Bokmärke-knappen finns i det nedre högra hörnet av alla bilder eller klipp.

För att se dina bokmärkta inlägg, gå till det femte Fliken Profil i det nedre högra hörnet av skärmen på Instagram-appen och tryck på ikon med tre streck uppe till höger. Välj Sparad Artikel.

Här kan du också bygga nya samlingar genom att trycka på Plus knapp.

Meddelar Instagram användare när du skärmdumpar en berättelse?

I skrivande stund kan andra inte se när du skärmdumpar deras Story.

Men 2018 experimenterade Instagram med att meddela användare när någon tog en skärmdump av deras berättelse. Instagram lade ner funktionen kort efter.

Men du bör hålla ett öga på Instagram-appens ändringslogg ifall funktionen återkommer i framtiden.

Alternativt kan du använda ett av dessa sätt för att skärmdumpa Instagram-berättelser utan att fastna.

Instagram har en Arkiv funktion för personer som tar skärmdumpar av berättelserna de postat direkt via kameran i appen. Det sociala nätverket behåller som standard en kopia av alla dina berättelser.

För att bläddra eller ta bort dem, öppna Instagram-appen och gå till din profil sida. Tryck på ikon med tre streck uppe till höger och skriv in Arkiv.

Visas Instagram när du skärmdumpar ett DM?

Ja, Instagram meddelar mottagarna när du tar en skärmdump i privata konversationer (även känd som Instagram DM), men bara för att försvinna meddelanden.

I likhet med Stories kan användare skicka foton och videor som löper ut personligen till en individ eller en grupp. När någon tar en skärmdump av dessa kommer leveransstatusen — istället för Levererad eller Öppnad — att läsa “Skärmdump”.

Relaterad  Range Rover Sentinel är som en tank på hjul och kan överleva en TNT-explosion på 33 pund

Å andra sidan, om du tar en skärmdump av hela chatten eller vanliga texter och bilder kommer personen inte att meddelas.

Visste du inte att du kan skicka meddelanden som försvinner i privata konversationer? Kolla sedan in dessa andra användbara Instagram-funktioner du borde använda.

Meddelar Instagram folk när du spelar in på skärmen?

Nej, Instagram meddelar inte användare när du skärminspelningsvideor i inlägg och berättelser.

Och hur är det med privata meddelanden – kan du spela in Instagram DM:s på skärmen? Ja.

Intressant nog gäller detta även försvinnande DM. Därför är det ett slags kryphål för att i hemlighet fånga personliga berättelser på Instagram. Du kan helt enkelt ta en skärminspelning och sedan ta en skärmdump av videofilen senare.

Som vi nämnde tidigare bör du dock respektera avsändarens integritet om de har skickat ett känsligt foto eller video till dig privat.

Du bör också komma ihåg att Instagram kan komma att fixa detta kryphål i en framtida uppdatering.

Kan du se om någon tar skärmdumpar av din Instagram-berättelse?

Från och med nu erbjuder Instagram ingen inställning där du kan slå på för att få aviseringar när någon tar en skärmdump av din berättelse. Förhoppningsvis kommer skärmdumpaviseringar för Stories att göra en comeback.

På Android kan du registrera dig för Instagrams betakanal för att bli den första som får nya uppdateringar.

Om du är orolig för att främlingar missbrukar dina foton och videor kan du skydda ditt konto genom att byta till en privat profil.

För att göra din Instagram-profil privat, gå in på inställningar och slå på Privat konto alternativ. Dina befintliga följare kommer inte att påverkas av detta, varför det är bäst att kontrollera din Följare lista för att säkerställa att endast de personer du känner har tillgång till ditt galleri.

Alternativt kan du dra nytta av Instagrams funktion nära vänner. Detta låter dig dela dina berättelser till en specifik uppsättning användare samtidigt som du håller din profil offentligt synlig.

Relaterad  10 bästa Firefox-tillägg för WordPress-produktivitet

Du kan konfigurera listan genom att trycka på Nära vänner alternativ som finns i din profil hamburgermeny. I den Din lista flik, lägg till eller ta bort dina nära vänner.

När du är klar kommer du att ha ett nytt grönt alternativ innan du publicerar en ny berättelse. Aktivera den för att bara dela berättelsen med användare i din lista över nära vänner.

Skärmdumpar är ett diskret sätt att spara innehåll från Instagram

Instagram är rikt på olika typer av innehåll. Tyvärr är att ta en skärmdump eller skärminspelning det enda inhemska sättet att spara foton och videor från Instagram.

Därför är det viktigt att ha en förståelse för hur Instagram hanterar skärmdumpaviseringar.

Tack och lov meddelar Instagram inte folk när du skärmdumpar en berättelse, inlägg eller DM, så du kan göra det diskret.

Om författaren

Shubham Agarwal (136 publicerade artiklar)

Baserad från Ahmedabad, Indien, är Shubham en frilansande teknikjournalist. När han inte skriver om vad som än är trendigt inom teknikvärlden, kommer du att se honom utforska en ny stad med sin kamera eller spela det senaste spelet på sin PlayStation.

Mer från Shubham Agarwal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev för tekniska tips, recensioner, free e-böcker och exklusiva erbjudanden!

Klicka här för att prenumerera