Gmail är utan tvekan en av de mest använda e-postplattformarna. Det är gratis, åtminstone upp till en viss punkt, och det fungerar utmärkt. Men i de flesta fall använder vi det inte korrekt och det kan leda till problem. Så för de som använder Gmail väldigt ofta finns det ett antal saker som du verkligen behöver veta för att allt ska gå bra och framför allt för att få bästa resultat. Det är precis vad vi ska prata om härnäst. Med andra ord, allt du behöver veta innan du skickar ett e-postmeddelande i Gmail igen.
Gmail: Du måste veta detta innan du skickar ett e-postmeddelande igen!
Avbryt att skicka ett e-postmeddelande
Det har hänt oss alla att skicka ett meddelande och sedan ångra det. Det beror på att vi sa det vi inte ville ha eller för att vi i nästa sekund upptäckte att något var fel. Lyckligtvis finns det ett sätt att lösa alla dessa problem. Det kräver dock en justering i Gmail.
Gmails standardinställning för detta är fem sekunder. Det finns med andra ord väldigt lite tid för oss att agera. Det går dock att öka den här tiden lite. Så det finns ett sätt att öka den här tiden.
Så öppna ditt Gmail-konto här.
Gå sedan till kugghjulet och klicka på alternativet Visa alla inställningar.
Leta sedan efter alternativet som säger Avbryt “Skicka” på fliken Allmänt. Standardvärdet är fem sekunder. Det är dock mycket säkrare om du ökar den till 30 sekunder.

I själva verket är det ganska enkelt men det kan rädda vårt liv om vi har skickat ett mejl och vi ångrar det.
När detta har ställts in, hur kan vi avbryta sändningen av e-post?
Inget enklare. När vi skickar ett meddelande via Gmail visas en liten dialogruta längst ner. Där kan vi se meddelandet skickat eller avsluta prenumerationen. Om du är ledsen, klicka bara på avregistrera. Och observera att detta skiljer sig från en räddningsfunktion som finns i Outlook. Är att om du ångrar den andra personen kommer inte att få något e-postmeddelande. Det är verkligen mycket användbart för mig att öka den här gången.

Men när du avbryter och skickar meddelanden meddelas du omedelbart.

Faktum är att det är värt att ta en minut för att göra denna förändring i Gmail och inte ha några fler problem med ånger.
Använd konfidentiellt läge för att skicka ett e-postmeddelande i Gmail
Gmail har en mycket viktig funktion som består av ett slags konfidentiellt läge. Tack vare honom kan vi kontrollera allt som händer eftersom vi skickar ett meddelande och det når mottagaren.

Konfidentiellt läge kan förhindra att ett meddelande vidarebefordras och hindra någon från att skriva ut meddelandet eller ladda ner innehållet. En annan viktig sak är att det är möjligt att definiera autentiseringsmetoder. Tack vare dem för en person att läsa ett e-postmeddelande kommer att behöva en kod som kan nås via SMS.
Dessutom är det möjligt att ställa in meddelandet så att det förstörs efter ett tag.
För att göra detta klickar du bara på låssymbolen med en klocka och ställer sedan in giltigheten i det nya fönstret eller kräver en hemlig kod.
Aktivera leveransbekräftelse
Starta Gmail på din Android-smarttelefon. Instruktionerna är dock liknande på iPhone, så du kan tillämpa dem på Apple-smarttelefonen också.
Klicka sedan på hamburgermenyn i det övre vänstra hörnet.

Välj sedan inställningsalternativet.

Klicka sedan på Allmänna inställningar.
Svep sedan uppåt för åtgärdsbekräftelser. Välj sedan alternativet Bekräfta innan du skickar.

När detta alternativ är aktiverat kommer alltid en bekräftelseruta att visas innan du skickar ett e-postmeddelande. Detsamma kan göras innan du tar bort ett e-postmeddelande eller arkiverar.
Schemalägg frakt
Det är möjligt att schemalägga sändningen så att inget misslyckas när vi måste skicka ett mail vid en viss tidpunkt.

För detta ändamål behöver vi bara klicka på pilen bredvid för att skicka och välja alternativet Schemalägg frakt.

Så mejlet förbereds och skickas vid den tidpunkt vi väljer. Vi har tre fördefinierade alternativ men om vi klickar på Välj datum och tid kan vi definiera alla aspekter.
