Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Google Photos lägger till en chattfunktion för att göra bilddelning snabbare

Google Foto har gjort några ändringar på sistone och lagt till några nya funktioner. Från och med idag integrerar appen en meddelandetjänst. På så sätt kommer användarna att ha en chattfunktion direkt i appen, vilket borde göra det snabbare att dela foton och videor med vänner.

Den integrerade chattfunktionen i Google Photos låter dig dela foton och videor med en annan person eller en grupp vänner direkt från appen istället för att skapa ett delat album. När du väljer ett foto och trycker på “Dela” ser du en ny funktion “Skicka i Google Foto”. Välj sedan kontakten att dela innehållet med och du är klar. Du kan också dela innehåll med en grupp genom att välja “Ny grupp” i Google Foto och sedan lägga till flera mottagare.

Tänk dock på att alla mottagare bör ha ett Google-konto om du vill byta foton och videor med dem. Visst är det begränsande till viss del. Men ärligt talat tror jag att de flesta av oss har ett Google-konto, så jag tror att vi är bra.

Det är värt att notera att Google Photos inte försöker bli en “allt-i-ett”-app (som Instagram gör). Tanken med den nya meddelandefunktionen är inte att ersätta andra meddelandeappar. Istället noterar Google att den här funktionen vill flytta delning till Google Foto istället för att använda andra appar för det.

När det gäller lanseringen har den nya direktdelningsfunktionen officiellt lanserats idag. Den rullas dock fortfarande ut. Människor över hela världen kan förvänta sig att få det under nästa vecka. Funktionen kommer också att vara tillgänglig inom Google Foto på flera plattformar: iOS, Android och webben.

Relaterad  Hur man startar en ASUS bärbar dator från USB

Jag tycker att bilddelning via Viber och WhatsApp är ganska praktiskt när jag använder min telefon, så jag tror inte att jag kommer att tycka att Google Fotos nya delningsfunktion är alltför användbar. Ändå kan det vara praktiskt när du delar via webbappen. Jag ska se till att prova det i alla fall. Vad tror du? Kommer du att tycka att den nya funktionen är användbar?

[via Tech Crunch]

Table of Contents