Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Google+ “Re-Share”: ett kryphål för sekretess

Trots ett tidigt beröm för ett innovativt förhållningssätt till integritet har ett kryphål upptäckts i Google+ som helt kan bryta alla integritetsskydd. Genom att helt enkelt “dela om” innehållet kan ett foto, en video eller ett inlägg avsett för en utvald publik bli offentligt på webben.

Den brutna cirkeln av vidaredelning

google-cirklar-lagunen
Google+ Circles är ett av de viktigaste sätten att det sociala nätverket Google+ skiljer sig från Facebook. Istället för att vara helt offentlig om alla dina uppdateringar kan du bara dela ditt innehåll med utvalda grupper. Eller kan du?

“Dela vidare”, ett alternativ som låter andra användare lägga upp ditt innehåll igen med bara ett par klick, bryter detta system. Om inte en användare specifikt inaktiverar vidaredelning för varje innehåll de lägger upp, kan andra användare sprida innehållet till andra cirklar eller till och med göra det offentligt på webben.

Omdelning är aktiverat som standard. Det finns inget sätt att stänga av det som standard i inställningarna för Google+.

Enligt feedback från Tim Bradshaw när han rapporterade problemet, erkände Google problemet och sa “att detta är exakt den typen av problem [Google] “hoppas kunna identifiera och lösa medan Google+ fortfarande är i fälttestläge.”

Social och sökintegritet

Medan många av de klagomål som riktas mot webbplatser för sociala medier, särskilt Facebook och Twitter, är baserade på dumheter hos slutanvändarna (de vill inte att webbplatsen ska visa annonser, de vill inte ha några ändringar i deras bekväma gränssnitt, etc.) , Integritet väcker allvarligare frågor. Facebook har länge fördömts för sina standardinställningar, som ofta utgår från att du skulle vilja vara mycket synlig på webben.

Relaterad  Netflix presenterar topp 10 mest visade originalfilmer

Google är inget helgon när det kommer till integritet heller. Utöver Google Buzz sekretessfiasko, som möjliggjorde nästan fullständig synlighet för alla du någonsin har mailat, kommer Google också regelbundet under eld för sökdata de väljer att lagra. När användare loggar in på ett Google-konto och gör en sökning, registreras deras sökhistorik, IP-adress, regionala data med mera.

I det här fallet fördöms Google på både social- och sökfronten, eftersom standardinställningarna för profilen på Google+ anpassar sökningar, annonser och annat innehåll baserat på data som registrerats av Google i både Google+ och Googles sökningar. Det är dock svårt att hitta en balans mellan tillhandahållande av personalisering och integritet.

Hur ska Google svara? Medan inställningarna tillåter användare att bestämma hur privata eller offentliga de vill vara, kommer vad som än är inställt som standard fortfarande att vara delningsläget för mindre tekniskt avancerade användare. I fall som omdelning skulle det fungera bra att stänga av vidaredelning som standard eller att ställa in den ursprungliga omdelningskonfigurationen som en enkel fråga på engelska under installationen.

Men oavsett Googles exakta val bör användarna hålla ett öga på sina personliga inställningar för att säkerställa att de får sin föredragna integritetsnivå.