Detta är en normal eller nästan varje dag händelse: du vill visa ett foto eller en video på din iPhone för en vän eller en kollega. Det kan dock finnas tillfällen då du vill visa dem ett visst foto eller bara ett par av dem och inte vill att de ska svepa genom andra bilder. För låt oss inse det, nästan alla kanske bara har en pinsam bild eller två undangömt i sina telefoner.
På en Apple iPhone finns det ett sätt som du kan hindra andra från att svepa genom dina foton. Även om “inställningsprocessen” kan verka lite komplicerad men när du väl har gjort det kan du bara göra det med några få klick. Vill du veta hur? Läs vidare:
1.
Gå till appen Inställningar och gå till Allmänt
2.
Här hittar du alternativet Tillgänglighet. Tryck på den

3.
Väl i tillgänglighet ser du guidad åtkomst.

4.
Vrid reglaget för guidad åtkomst till “PÅ”.

5.
När du aktiverar guidad åtkomst kommer du att se några fler alternativ. Klicka på Lösenordsalternativ och ställ in ett lösenord.

6.
Avsluta appen Inställningar och gå till appen Foton på iPhone
7.
Gå nu tillbaka till Foton och välj vilken bild som helst där

8.
Tryck nu tre gånger på sidan/Hem-knappen. Här ser du följande meny
9.
Tryck på Guidad åtkomst här och klicka på Alternativ

10.
Även om du kan slå på/av andra inställningar, är nyckeln här att stänga av Touch.

11.
När bilden är vald, tryck bara tre gånger på sido-/hemknappen och ingen kommer att kunna svepa genom dina bilder.
Voila! Se hur du kan använda detta enkla knep för att säkerställa att ingen går igenom ditt fotogalleri även när du frivilligt lämnar över din iPhone för att visa en bild.
Observera dock att när guidad åtkomst är aktiverad, fungerar inte nödsamtalsfunktionen på iPhone. Du måste stänga av guidad åtkomst för att aktivera nöd-/SOS-samtal.
FacebookTwitterLinkedin
Toppkommentar
Bra och informativt förslag…sekretess är alltid ett verkligt bekymmer i modern tid.
