Vill du veta hur man använder säkerhetskontroll på en iPhone? Kontrollera sedan den här guiden till slutet. Om du har installerat den nya iOS 16 på din iPhone, har den en ny funktion som heter säkerhetsverifiering.
Låter dig begränsa åtkomsten till applikationer och tjänster för andra personer som du har delat. Under en nödsituation kan du använda säkerhetskontrollen på din iPhone för att helt återställa enheten.
Om du tror att ditt konto på någon app på något sätt på grund av delad åtkomst har en möjlighet att äventyras, kommer säkerhetskontrollen att komma till din räddning. Den loggar dig ut från iCloud från alla Apple-enheter.
För det andra, om du tror att din platsdata delas med andra och utsätter dig för fara, kommer säkerhetskontrollen att sluta dela din plats med andra. Andra personer med åtkomst till din data eller ditt konto kommer inte att veta att du har återkallat deras åtkomst.
De kommer dock så småningom att inse att de har förbjudits att komma åt din data när de inte längre kommer att kunna komma åt de delade uppgifterna.
Läs också: Så här gör du ett collage på iPhone och iPad
1. Hur aktiverar jag säkerhetskontrollen på iPhone?
Du måste uppdatera din iPhone till iOS 16. I appen Inställningar, navigera till Allmän tryck på den > tryck på Programuppdatering. Om den senaste versionen av iOS 16 är tillgänglig kan du ladda ner och installera den.
Tidigare iOS-versioner, som iOS 15, erbjuder inte säkerhetsverifieringsfunktionen. När din iPhone är klar med iOS kan du följa stegen nedan för att aktivera säkerhetsverifiering på iPhone.
- Gå till inställningar
- Bläddra till Sekretess och säkerhet och rör vid den.
- Tryck sedan under det Säkerhetsverifiering.
- På nästa sida trycker du på Hantera delningsåtkomst.
- Du måste autentisera, vilket du kan göra med Touch ID eller Face ID, beroende på vilken iPhone-modell du använder.
- Efter autentisering omdirigeras du till nästa skärm där du behöver trycka Fortsätta att fortsätta.
- Nedan är det första steget där du behöver granska vad du delar med andra människor. Tryck på Fortsätt för att gå till nästa steg.
- När du går vidare till det andra steget måste du kontrollera vilka appar som har tillgång till olika data relaterade till dig.
- I det andra steget kommer det att finnas en lista över appar som är tillgängliga på din iPhone. Välj de program som du inte längre vill ha tillgång till din information.
- Du kan trycka på Välj alla och stoppa åtkomst. Annars bläddrar du igenom listan med appar och väljer individuellt några appar som du vill begränsa åtkomsten till dina data för.
- Om du inte vill begränsa åtkomsten till någon app trycker du på Hopp.
- Spela nu Fortsätta för att fortsätta med det tredje steget.
- I det tredje steget kommer du att se möjlighet att koppla bort enheter som är inloggade med Apple-ID.
- Välj den enhet du vill koppla bort och tryck på Ta bort valda enheter.
- Om du inte vill koppla bort några enheter trycker du bara på Hopp.
- Därefter måste du lägga till ett telefonnummer som du litar på utöver det nummer du främst använder på iPhone.
1.1 Lägg till ett pålitligt telefonnummer och uppdatera ditt Apple ID-lösenord
- Knacka på Lägg till ett pålitligt telefonnummer och ange iPhone-lösenordet.
- Skriv telefonnumret.
- När du har lagt till det betrodda telefonnumret trycker du på Fortsätta.
- Slutligen måste du uppdatera eller ändra ditt Apple ID-lösenord. för den beröringen Uppdatera lösenord.
- Du kan också ändra lösenordet i Inställningar. För att göra det, tryck på Uppdatera senare i inställningarna.
- Därefter kan du uppdatera dina nödkontakter ta bort befintliga eller lägga till nya.
- Slutligen kommer du att se ett alternativ för att uppdatera iPhone-lösenordet. Följ instruktionerna på skärmen för att göra det.
Så här ställer du in eller hanterar de olika delarna av säkerhetskontrollfunktionen på iPhone.
2. Steg för att aktivera nödåterställning på iPhone
Om du gör detta begränsas delad åtkomst till dina data och du måste uppdatera ditt Apple ID-lösenord. Detta är stegen för att aktivera den.
- Starta inställningar Ansökan
- Navigera till Sekretess och säkerhet och rör vid den.
- Spela sedan Säkerhetsverifiering.
- På nästa sida trycker du på Nödåterställning.
- Autentisera med Touch ID eller Face ID.
- Spela sedan Starta nödåterställning.
Slut
Sekretess är av yttersta vikt i dagens tid och ålder. De flesta av våra aktiviteter delas online med flera personer. Nu när du vet hur du använder säkerhetskontrollfunktionen på iPhone kommer dina data att vara säkra.
