Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Hur man förhindrar appar och tjänster från att spåra annonser på iPhone

Apple har med sin senaste iOS-uppdatering lagt till flera nya funktioner för att säkerställa användarnas datasäkerhet och integritet. Detta inkluderar även förebyggande av annonsspårning.

Annonsspårningsfunktionen tillåter marknadsförare och annonsörer att placera annonser baserat på användarnas intresse och tycke. Du ser ofta en annons för en viss produkt som du har diskuterat med dina vänner och familj eller helt enkelt gjort en Google-sökning. Det beror på att appar och tjänster som denna spårar användarnas intressen för att placera annonser.

Apple har nyligen gjort några ändringar i sin integritetspolicy för att minimera annonsspårning för iPhone-användare.

Så om du vill ta hand om dina data och förhindra att webbplatser, appar spårar dig så har Apple några enkla sätt att göra det. Läs vidare för att veta mer.

Apples reklam- och sekretesssida nämner tydligt att företaget inte spårar sina användare och samlar in data från appar eller enhetsdata. Den nämner dock också kontextuell information som platsdata, sökdetaljer etc kan samlas in. Men användarna har möjlighet att stoppa det genom att stänga av personliga och platsbaserade annonser.

Hur man stänger av anpassade annonser

Inställningar-> Sekretess -> Apple-annonsering -> Stäng av personliga annonser

Så här stänger du av platsbaserade annonser

Inställningar -> Sekretess -> Platstjänster-> Stäng av Platstjänster.

Nu räcker inte dessa två för att förhindra annonsspårning. Du kommer också att behöva göra några ändringar i webbläsaren, appar, etc.

Hur man hanterar Safari för att förhindra annonsspårning

Inställning -> Safari -> Sekretess och säkerhet -> Aktivera Förhindra spårning över flera webbplatser

Aktivera också alternativet Blockera alla cookies för att förhindra datainsamling.

Bortsett från detta kan du också stänga av bakgrundsappuppdatering för att förhindra dataspårning av appar.

Observera att om du aktiverar den här funktionen kan det försena aviseringar och uppdateringar från appar. I vissa fall kommer du inte att se nya aviseringar förrän du öppnar appen.

FacebookTwitterLinkedin


Table of Contents

Relaterad  macOS Beta-användare: Avsluta nu och gå tillbaka till den stabila grenen