För första gången tillkännager Microsoft officiellt lanseringsdatumet för den stabila versionen av Windows 11. Denna stabila version har ett nytt gränssnitt, inklusive ett nytt Action Center, låsskärm, File Explorer UI, kontextuella menyer, ny inställningsapp, Microsoft Store och mycket mer.
Men visste du att det finns en annan funktion som låter dig inaktivera din aktivitetshistorik? Ja, du gissade rätt! Detta är den gamla funktionen som du tidigare hade i Windows 10, men nu är den helt omarbetad i Windows 11.
De flesta användare är dock inte bekanta med den här funktionen. Tja, det här är en funktion som säkerställer enkel åtkomst till aktiviteter och börjar arbeta där du slutade. Så låt oss lära oss mer om detta.
Läs även: Så här fixar du problem med långsam start av Windows 11
Vad är aktivitetshistorik?
Under de senaste åren har Microsoft förändrat en hel del saker i sin operativsystem. Men de lade kontinuerligt till många nya funktioner för att förbättra användarupplevelsen med varje ny uppdatering. Så den här gången lade de till några inställningar i aktivitetshistoriken.
I grund och botten är aktivitetshistorik en funktion som fortsätter att spåra aktiviteterna du gör på din Windows 11-dator och sparar dem lokalt på ditt system. Dessutom, om du använder ett jobb- eller skolkonto och du ger behörighet på din enhet, kommer den att skicka data till Microsoft. Därefter använder Mircosoft dessa uppgifter för att ge dig en personlig användarupplevelse.
Därför blir det viktigare att inaktivera detta om du inte vill dela din aktivitetsdata med Microsoft. Men hur inaktiverar man det här alternativet? Tja, det är väldigt enkelt, men för det måste du läsa guiden till slutet.
Steg för att inaktivera aktivitetshistorik i Windows 11
I den här eran är att förhindra Windows 11 från att lagra din aktivitetshistorik det bästa alternativet för att skydda din data och integritet från skadliga hot. Oroa dig inte! Att inaktivera det här alternativet är inte raketvetenskap alls. Så om du inte vet, följ stegen nedan:
- Först av allt, tryck på knappen windows + jag för att öppna Windows-inställningar.
- Byt sedan till Sekretess och säkerhet fliken och klicka på Aktivitetshistorik alternativ.
- Avmarkera slutligen rutan framför Lagra min aktivitetshistorik på den här enheten alternativ.
Nu, om du vill, kan du också avmarkera alternativet skicka min aktivitetshistorik till Microsoft. Detta kommer att sluta dela dina data med Mircosoft. När du har gjort alla dessa steg kommer aktivitetshistoriken inte att spåra dina reliker på din Windows 11-dator.
Under tiden följer du stegen nedan om du vill ta bort all din aktivitetshistorik som tidigare lagrats av Microsoft.
- Tryck igen vinna + jag tangenten samtidigt för att öppna Windows-inställningar Ansökan
- Navigera sedan till Sekretess och säkerhet > Aktivitetshistorik
- Efter det, under Rensa aktivitetshistorik avsnitt, tryck på Klar knapp.
Det är allt. Nu kommer all din tidigare lagrade aktivitetshistorik att raderas från ditt system och ditt Microsoft-konto. Så du behöver inte oroa dig längre.
Från redaktörens skrivbord
Detta är en bra funktion för att förbättra användarupplevelsen, men ibland framstår det som det främsta hotet mot vår integritet och säkerhet. Därför är det i så fall ett bra val att inaktivera den här funktionen. Du behöver dock inte oroa dig om du inte vet hur du inaktiverar det här alternativet för nu vet du hur du inaktiverar den här funktionen.
Så det är allt vi har för dig om detta ämne. Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig. Men om du har några frågor om aktivitetshistorikfunktionen, fråga oss gärna i kommentarsfältet.
