Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Hur man inaktiverar “Skapa händelse” popup-fönster i Windows 11

Om du använder Microsofts Windows 11-operativsystem kan du ha fått Skapa händelse-popup-fönster när du kopierade innehåll till Urklipp. Jag märkte nyligen beteende när jag kopierade innehåll i WordPress, innehållshanteringssystemet som den här bloggen använder.

När jag kopierade beskrivningen av ett objekt, visade Windows 11 popup-fönstret Skapa händelse på skärmen. Om man bortser från att förslaget inte var vettigt i sitt sammanhang, är det förmodligen något som många Windows 11-användare inte behöver och vill inaktivera.

Den här guiden ger steg-för-steg-instruktioner som förklarar hur du inaktiverar popup-fönster för att skapa händelser på Windows 11-operativsystem.

Skapa händelse i Windows 11

Funktionen fungerar med funktionen Föreslagna åtgärder i Windows 11. Vi granskade den i maj 2022 när den först dök upp i operativsystemets utvecklare.

Huvudidén bakom Föreslagna åtgärder är att ge användare alternativ när de kopierar visst innehåll till Windows Urklipp. Den nuvarande iterationen av funktionen i stabila versioner av Windows 11 reagerar på datum, tid och telefonnummerkopior.

För att ta reda på om funktionen är aktiverad, skriv ett datum eller telefonnummer i en vanlig textredigerare och kopiera det. Om det är aktiverat bör du få en uppmaning om skapa händelse eller samtal från Windows.

Indikatorn visar programikoner som kan användas för att skapa händelsen eller ringa samtalet. Microsofts egna verktyg är markerade, men tredjepartsappar installerade på enheten kan också dyka upp i listan, dock först efter att du har aktiverat nedåtpilen i gränssnittet.

Så här inaktiverar du Skapa händelseprompter i Windows 11

Funktionen Windows 11 Föreslagna åtgärder är aktiverad som standard. Windows 11-administratörer och användare kan dock inaktivera det. Så här gör du:

  1. Öppna appen Inställningar för Windows 11, antingen genom att välja Start > Inställningar eller via kortkommandot för Windows-I.
  2. Gå till System > Urklipp i appen Inställningar.
  3. Föreslagna åtgärder visas som ett alternativ på sidan. Ändra den till Av för att inaktivera den.
  4. Tips: Du kan också inaktivera historik och urklippssynkronisering om du inte behöver dessa funktioner.
Relaterad  Hur man sparar Google Maps offline

Funktionen avaktiveras omedelbart. Du kan ångra ändringen när som helst genom att aktivera inställningen igen.

Annons