Urklipp lagrar information som du har kopierat. Allt du har kopierat kommer att lagras på Urklipp, som du sedan kommer åt genom att trycka på windows + V tangentkombination. Genom att trycka på tangentkombinationen kommer du att se urklippsdialogrutan på din skärm, som kommer att ha text, bilder, dokument eller andra filer som du har kopierat.
Dessa data kan nås från klippbordet när du använder din PC. Även om det är en användbar funktion kan vem som helst se vad du kopierade från klippbordet. Detta kan vara ett integritetsproblem om du inte vill att någon ska se dina kopierade data.
Så hur kan du rensa urklippshistorik så att ingen kan komma åt den? Det finns flera sätt att rensa urklippshistorik i Windows 11som vi kommer att prata om i den här artikeln.
Läs också: Sätt att optimera Windows 11 för bättre spelprestanda
Rensa urklippshistorik i Windows 11
Din urklippshistorik rensas när du startar om din dator. Men om du inte vill starta om din dator men vill rensa urklippshistoriken i Windows 11, låt mig berätta att det finns flera sätt att göra det. Nedan finns några sätt att hjälpa till att rensa urklippshistorik i Windows 11.
Från applikationen
Det första sättet att rensa urklippet är från programmet. För att göra det, följ stegen nedan:
- Först av allt, tryck på knappen windows + V tangentkombination för att öppna Urklipp på din dator
- Klicka nu på Rensa alla i det övre högra hörnet för att rensa urklippet.
Genom inställningar
Ett annat sätt att rensa urklippshistorik på din Windows 11-dator är från Inställningar. För det ges stegen nedan:
- Öppna Windows 11 inställningar applikation genom att trycka på knappen windows + jag tangentkombination.
- Här i Systemet avsnitt, klicka Urklipp. Klicka på Klar knappen bredvid Rensa urklippsdata avsnitt för att rensa historiken.
Genom dialogrutan Kör
Du kan också köra kommandot kör dialogrutan för att rensa urklippshistoriken. För att göra det, följ stegen nedan:
- Tryck Windows + R tangentkombination, och detta öppnar Springa dialog ruta.
- Här, skriv cmd /c echo.|klipp och tryck Kom in i för att utföra kommandot.
- Om du gör det rensas urklippshistoriken.
Sista ord
Dessa var alla sätt som kan hjälpa till att rensa urklippshistorik i Windows 11. Om du inte vill att urklippet ska spara den kopierade informationen kan du inaktivera urklippsfunktionen. Användare kan inaktivera eller aktivera Urklipp på sin dator när de vill.
