Det är en god vana att bekanta sig med hur Adobe Lightroom säkerhetskopierar och återställer sin fotokatalog. Utsätt inte dina bilder för risker.
Foton är värdefulla. Foton du har arbetat med med noggranna redigeringar är ännu mer värdefulla. Det är därför det är en god vana att bekanta sig med hur Adobe Lightroom säkerhetskopierar och återställer sin fotokatalog.
Observera att Lightroom Classic CC säkerhetskopierar katalogen och inte själva fotona. Du måste säkerhetskopiera foton separat med en annan strategi som inte tas upp i den här artikeln.
Hur man säkerhetskopierar en Adobe Lightroom-katalog
Lightroom-katalogen är en databas som innehåller all information relaterad till fotot. Den spårar inte bara platsen för varje foto utan alla redigeringar som den har gått igenom i Lightroom. Så regelbundna säkerhetskopieringar av kataloger enligt ett schema kan spara ditt arbete i händelse av en krasch.
Du kan säga till Lightroom Classic CC att säkerhetskopiera katalogen automatiskt varje gång du avslutar programvaran:
- Gå till Redigera > Kataloginställningar (Windows) eller Lightroom > Kataloginställningar (Mac OS). Välj ett alternativ för säkerhetskopiering från rullgardinsmenyn för Säkerhetskopiera katalogen.
Skärmen Kataloginställningar visar också var katalogfilen och säkerhetskopieringsmetadata finns. Du kan också använda dina backupalternativ när du avslutar Lightroom.
- Avsluta Lightroom. Klicka på i dialogrutan Säkerhetskopiera katalog Backa upp för att säkerhetskopiera katalogen på standardplatsen och avsluta Lightroom Classic CC. Du kan återigen välja ett säkerhetskopieringsschema och en annan plats innan du klickar på Säkerhetskopiera. Om du inte vill säkerhetskopiera den här gången, skjut upp säkerhetskopieringen med ett klick på Hoppa över den här gången eller Hoppa över till imorgon. Kommandot kommer att variera beroende på valet av säkerhetskopieringsschemat du har valt i rullgardinsmenyn.
Hur man återställer en säkerhetskopia av Adobe Lightroom Catalog
Det är enkelt att återställa en säkerhetskopierad Lightroom-katalog och kan rädda dig från potentiella katastrofer som en hårddiskkrasch.
- Välja Arkiv > Öppna katalog. Bläddra till platsen för din säkerhetskopierade katalogfil. Välj och öppna den säkerhetskopierade .LRCAT-filen. Du kan också kopiera den säkerhetskopierade katalogen till platsen för den ursprungliga katalogen och ersätta den.
Att inte säkerhetskopiera dina foton är ett av fotohanteringsmisstagen du vill undvika redan från början av din fotograferingsresa. Det finns ingen anledning att inte göra det eftersom Lightroom gör det så enkelt att säkerhetskopiera din katalog.
Vill du ha fler Lightroom-råd? Ta reda på hur du minskar dis i Lightroom.
Om författaren
Saikat Basu (1522 publicerade artiklar)
Saikat Basu är biträdande redaktör för Internet, Windows och produktivitet. Efter att ha tagit bort smutsen från en MBA och en tio år lång marknadsföringskarriär, brinner han nu för att hjälpa andra att förbättra sina berättande färdigheter. Han håller utkik efter det saknade Oxford-kommet och hatar dåliga skärmdumpar. Men idéer om fotografi, Photoshop och produktivitet lugnar hans själ.
Mer från Saikat Basu
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Gå med i vårt nyhetsbrev för tekniska tips, recensioner, free e-böcker och exklusiva erbjudanden!
Klicka här för att prenumerera
