När du först installerar Facebook Messenger frågar appen dig om du vill synkronisera den med telefonens kontakter som en bekvämlighetsfunktion. Men när du väl har aktiverat den här funktionen förblir den aktiverad; Det vill säga, varje gång du lägger till en ny kontakt på din telefon kommer Facebook automatiskt att veta om det.
Tja, det är allmänt känt att Facebook och integritet inte riktigt går hand i hand. Så om du vill att Facebook ska sluta agera som en idiot och inte komma åt dina nyligen tillagda kontakter, visar det här inlägget dig hur du gör. Vi får se.
Android-användare
- Starta Facebook-applikationen.
- Tryck på menyknappen längst upp till höger på skärmen.
- Under “Inställningar och sekretess” trycker du på “Inställningar”.
- Rulla ned till “Media & Contacts”, välj “Media & Contacts”.
- Inaktivera “Kontinuerlig kontaktuppladdning”.
iOS-användare
- Starta Facebook-applikationen.
- Tryck på “Meny”-ikonen längst ner till höger och tryck sedan på “Inställningar”.
- Under Media och kontakter trycker du på “Ladda upp kontakter.”
- Tryck för att stänga av den.
WebbplatsFacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail
