Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Hur man tar bort ditt Facebook-konto permanent

Utvecklingen av Facebook verkar ha tagit en vändning till det sämre under de senaste åren. Plattformen har plågats av falska nyheter, propaganda och stora integritetsproblem. Efter att ha köpt Instagram och WhatsApp har Facebook nu i stort sett kraften att krypa in i varje detalj i våra liv. Om du är trött på att företaget tjänar pengar på dina personuppgifter kan det äntligen vara dags att sluta med Facebook.

Om du inte är säker på hur du ska gå till cold turkey kan du välja att avaktivera ditt konto först. Detta gör att du kan ta ett sabbatsår från plattformen. När du loggar in igen kommer ditt konto att återaktiveras.

Relaterad: Inaktiverar inaktivering av Facebook Messenger?

Men om du är redo att gå vidare från den underliga plattformen kan du ta bort din profil permanent. Innan du trycker på raderingsknappen, här är allt du behöver veta om att radera ditt Facebook-konto.

Vad händer när du tar bort ditt Facebook-konto?

Så, vad händer med kontot efter att du drar ur kontakten?

    Ditt konto tas bort från plattformen. Du kan inte längre logga in på Facebook Messenger med ditt raderade konto. Du kommer att loggas ut från alla appar och webbplatser där du har använt Facebook för att skapa ett konto. Om du har ett Oculus-konto kopplat till Facebook kommer du att loggas ut från det. Du kommer också att förlora köp i appen. Det är inte bara din profil som kommer att avplattforma. Alla inlägg, bilder, videor och allt du har delat kommer att raderas. Bilder och videor på dig, som lagts till av dina vänner, kommer inte att tas bort. Men du kommer inte längre att vara taggad. Dina chattar med vänner ligger kvar i deras inkorgar. Men de kan inte gå till din profil från chatten. Medan de flesta data raderas från plattformen, lagrar Facebook viss data. De hävdar att data som loggposter finns kvar i Facebook-databasen efter att kontot raderats. Däremot rensas uppgifterna från personliga identifierare. Så det är inte längre förknippat med dig.

Relaterad  Hur man delar tweets på Instagram Stories på iPhones

Således, med raderingen av ditt Facebook-konto, kommer de flesta av de insamlade uppgifterna också att tas bort. Är du redo att trycka på raderingsknappen? Så här gör du.

Relaterad: Hur man hittar utkast på Facebook-appen

Hur man tar bort ett Facebook-konto

Din självpåtagna de-plattforming kan göras antingen från appen eller från webbplatsen.

Alternativ #1: Hur man tar bort Facebook-konto från appen

Öppna Facebook-appen på din enhet och tryck på hamburgermenyn i det övre högra hörnet av skärmen.

Scrolla ner i menyn. När du hittar Inställningar & Sekretess, tryck på den.

Knacka på inställningar.

Scrolla ner till Din Facebook-information. Knacka på Kontoägande och kontroll.

Knacka på Avaktivering och radering.

Välj Radera konto. Knacka på Fortsätt till Radering av konto.

Du kommer att tillfrågas varför du vill ta bort ditt konto. För att fortsätta utan att välja några alternativ, tryck på knappen Fortsätt till kontoborttagning igen.

Facebook fortsätter att marknadsföra alternativ till att radera ditt konto. Men för att fortsätta, scrolla ner och tryck på Radera konto knapp.

Du kommer att bli ombedd att ange ditt lösenord. Ange den och tryck på Fortsätt.

Det sista steget är att trycka på Radera konto knappen en gång till.

Detta kommer att starta borttagningen av ditt konto.

Alternativ #2: Hur man tar bort Facebook-konto från webbplatsen

Öppna Facebook i din webbläsare.

Klicka på pilikonen i det övre högra hörnet, bredvid aviseringsikonen.

Klicka på Inställningar & Sekretess, från rullgardinsmenyn.

För att öppna inställningssidan, klicka på inställningar på menyn.

Från fliken till vänster på skärmen, klicka på Din Facebook-information.

Klicka på till höger på skärmen Avaktivering och radering.

Relaterad  4 sätt att använda trådlös laddning med ditt PopSockets-grepp

Välj Radera konto och klicka på Fortsätt till borttagning av konto.

Facebook kommer att varna dig för att förlora ditt konto. Klicka på för att fortsätta Radera konto.

Ange ditt lösenord i dialogrutan och tryck Fortsätta.

Klicka på på den sista prompten Radera konto för att starta borttagningsprocessen för kontot.

Relaterad: Hur du ändrar ditt Facebook-namn

Hur man hämtar ett borttaget Facebook-konto

Facebook tillåter användare att ha ett sätt att återvända till plattformen även efter att ha raderat sina konton.

Du har en period på 30 dagar under vilken du kan logga in igen för att få ditt konto återaktiverat.

När 30-dagars ångerfristen är över är ditt konto förlorat för alltid. Du kan alltid gå tillbaka till plattformen och skapa en ny profil. Men det kommer inte att vara samma som ditt raderade konto. Du kan fortfarande ladda upp alla bilder, videor och annat innehåll från det raderade kontot. Detta är möjligt om du har sparat dem innan du raderade ditt konto.

Hur man laddar ner kontoinformation innan du tar bort ett Facebook-konto

Facebook låter dig säkerhetskopiera en del av ditt kontos data när som helst. Du kan göra detta både från appen och webbplatsen.

Alternativ #1: Ladda ner Facebook-kontoinformation från appen

Öppna din Facebook-app och tryck på Hamburger-menyn i det övre högra hörnet.

Knacka på Inställningar & Sekretess, efter att ha rullat ner i menyn.

Knacka på inställningar för att öppna inställningsalternativen.

Knacka på Ladda ner din information under Din Facebook-information.

Du kommer att se en lista med information som du kan ladda ner. Välj all information som du vill ska kopieras.

Ställ in datumintervall, format och mediekvalitet.

Relaterad  5 sätt Linux kan hjälpa till att förbättra ditt förhållande

Knacka på Skapa fil.

Skapandet av filen börjar. När filen har skapats kommer appen att meddela dig.

Du kan sedan ladda ner filen från Tillgängliga exemplar flik.

Alternativ #2: Ladda ner Facebook-kontoinformation från webbplatsen

När du har öppnat Facebook-webbplatsen i din webbläsare, tryck på menypilen i det övre högra hörnet av skärmen.

Klicka på Inställningar & Sekretess.

Klicka på inställningar för att gå till inställningssidan.

Klicka på Din Facebook-information från fliken till vänster på skärmen.

Klicka på Ladda ner din information, från fliken på höger sida.

Från listan med information kan du ladda ner, välj de du vill ska laddas ner.

Ställ in mediekvalitet, format och datumintervall.

Klicka på Skapa fil.

Filen kommer att skapas. Från Tillgängliga exemplar ladda ner filen genom att klicka på nedladdningsknappen.

På så sätt kan du behålla vissa data som genereras på plattformen av ditt konto.

Hur man överför en kopia av foton och videor innan man tar bort ett Facebook-konto

När du laddar ner kontoinformation kan du välja att bara ladda ner foton och videor. Men om du vill överföra media utan att behöva ladda ner det kan du göra det också. Denna funktion låter dig kopiera dina foton eller videor eller båda till någon annan server. Så här gör du från din enhetsapp eller från webbplatsen

Alternativ #1: Överför kopia av bilder och videor från appen

Öppna Facebook-appen på din enhet och tryck på hamburgermenyn i det övre högra hörnet av skärmen.

Knacka på Inställningar & Sekretess, efter att ha rullat ner i menyn.

Knacka på inställningar.

Knacka på Överför en kopia av dina foton eller videor, under Din Facebook-information.

Ange ditt lösenord och tryck på knappen Fortsätt.

Välj om du vill överföra dina foton eller videor först.

Välj destination från listan med alternativ.

Tryck Nästa för att fortsätta överföra media.

Alternativ #2: Överför kopia av bilder och videor från webbplatsen

När du har öppnat Facebook-webbplatsen i din webbläsare, tryck på menypilen i det övre högra hörnet av skärmen.

Klicka på Inställningar & Sekretess, från rullgardinsmenyn.

Klicka på inställningar för att gå till inställningssidan.

Från fliken till vänster på skärmen, klicka på Din Facebook-information.

Klicka på till höger på skärmen Överför en kopia av dina foton och videor.

Du måste ange ditt lösenord och trycka på Fortsätt.

Välj först om du vill kopiera dina foton eller videor.

Välj sedan destinationen från listan.

Klicka på Nästa.

Notera: När du trycker på nästa kommer du att tas bort från Facebook till servern dit du vill att kopian ska gå. Du kan behöva logga in för att fortsätta processen.

Nu när du har kopierat dina filer och media kan du utan att tveka trycka på raderingsknappen. Ditt konto kommer att raderas permanent från Facebook efter 30 dagar. Se bara till att du inte loggar in på ditt konto igen under ångerperioden.

RELATERAD