Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Hur man tar bort någon från en textgrupp på iPhone

Om du vill ta bort någon från en textgrupp på iPhone är det enklare än du tror i iMessage. Om du använder iMessage-gruppmeddelanden och någon inte längre tillhör gruppen är det inte helt omöjligt att ta bort dem från framtida kommunikation.

Denna handledning guidar dig genom att ta bort personer och dig själv, lägga till kontakter och stänga av grupper. Vi visar dig också hur du hanterar troll i din grupp.

Ta bort någon från textgruppen i iMessage

Att läggas till i en särskilt aktiv grupp kan vara en nackdel. Oavsett dina skäl till att du vill ta bort någon från en textgrupp, är det enkelt att göra på iPhone, även om kontrollerna är lite dolda.

Restriktioner

Kom ihåg det alla i gruppchatten bör använda iMessage (blå chattbubblor); Detta fungerar inte med vanliga SMS- eller MMS-gruppchattar (gröna chattbubblor). För att alternativet Ta bort ska visas behöver du också minst tre andra personer i gruppchatten (fyra personer totalt).

Du kommer inte att se alternativet “Ta bort” om:

  • Det finns färre än tre medlemmar totalt i ditt gruppmeddelande.
  • Det finns en kontakt som använder SMS: Även en iPhone kan använda SMS och fortfarande visas blå, vilket betyder att du inte ser alternativet “Radera”.
  • Någon använder ett operativsystem som inte kommer från Apple.

Hur man tar bort någon från ett gruppmeddelande

Förutsatt att alla villkor är korrekta, så här tar du bort någon från en iMessage-grupp:

  1. Öppna gruppchatten i fråga från din iMessage-app.
  2. Tryck på gruppen med ikoner högst upp i iMessage-gruppen.
  3. Tryck på ‘jo som visas till höger för att öppna listan över gruppmedlemmar.
  4. Svep åt vänster på namnet på personen du vill ta bort och tryck på ‘Eliminera’ när den visas till höger. Om du inte kan svepa för att avslöja ‘Eliminera’ alternativ, se friskrivningen ovan.
  5. Välj Eliminera när popup-fönstret visas.

Detta tar omedelbart bort den personen från din meddelandegrupp. Om du inte har alternativet “Ta bort”, måste du starta en ny tråd utan den oönskade kontakten. Chatthistoriken kommer att finnas kvar på din telefon, men du kommer inte att få nya så länge du skickar dina sms till den nya gruppen och inte den gamla.

Relaterad  Hur man rullar utan en mus (6 beprövade sätt)

Ta bort dig själv från en iMessage-grupp

Det finns ett alternativ att ta bort dig själv från en iMessage-grupp, förutsatt att kriterierna ovan är uppfyllda. Om någon lägger till dig i en grupp du inte vill vara med i, följ dessa steg:

  1. Öppna iMessage-gruppen som tidigare och klicka på den lilla “Jo” nedan profilbilder.
  2. Scrolla ner på informationssidan och tryck på Lämna den här konversationen.

Återigen, om du inte ser det här alternativet kan det bero på att någon i gruppen inte använder iMessage eller att gruppen är för liten för att uppfylla kriterierna vi listade ovan.

Hur man lämnar en grupp iMessage på Mac

Om du använder en Mac eller MacBook kan du lämna iMessage-gruppen därifrån. Så här gör du:

  1. Öppna meddelandeappen och tryck på iMessage-gruppen.
  2. Knacka Yo i det övre högra hörnet.
  3. Knacka Lämna den här konversationen.

Ja Lämna den här konversationen Den är grå och du kan inte klicka på den, det beror på att det finns en Android i chatten eller färre än fyra personer.

Lägg till någon i en iMessage-grupp

Lyckligtvis, om du missat en kontakt kan du lägga till en senare. Samma visserligen märkliga kriterier gäller som ovan, så om det finns en SMS-användare i gruppen kommer du inte att klara dig igenom.

  1. Öppna informationssidan precis som vi har gjort tidigare. Tryck på alternativet ‘+ Lägg till kontakt.’
  2. Välj kontakten och lägg till den i gruppen som vanligt.

Stäng av ljudet för en konversation i iMessage

Om du inte är redo att lämna konversationen men vill ta en paus kan du dölja varningarna. Detta innebär mindre krångel och räddar dig från en konfrontation.

  1. Öppna gruppchatten på din iPhone och tryck på profilbildscirkeln högst upp i fönstret.
  2. Tryck på ‘Yo‘ när det visas för att visa listan över gruppmedlemmar.
  3. Välj Dölj varningar längst ner i gruppfönstret.
Relaterad  Tjernobyliten. Testar grafikkort. Jämförelse av NVIDIA DLSS och AMD FSR

Detta förhindrar chattvarningar från att nå din telefon och ignorerar dem effektivt.

Blockera kontakten

Om du har slut på alternativ, överväg att blockera en kontakt. Om du antar att du inte kan lämna en grupp som du aldrig bett om att vara med i (som en spammare), är ditt enda alternativ att blockera personer i gruppen.

Du kan också stoppa meddelanden från en individ i en grupp.

  1. Öppna gruppchatten på din iPhone. Tryck sedan på kontaktgruppen högst upp på sidan.
  2. Välj blått “Jo” Klicka på informationsikonen uppe till höger för att öppna listan med gruppmedlemmar.
  3. Välj den person du vill blockera.
  4. Välj Blockera den här uppringaren.
  5. Välj “Blockera kontakt” att bekräfta

Det sista steget är viktigt eftersom iMessage inte alltid blockerar personen om du inte bekräftar det i gruppfönstret. Om detta är alternativet du tvingas ta har vi en komplett handledning här om hur man gör.

Vanliga frågor

Att skydda din frid i den digitala tidsåldern borde inte vara ett krångel. Här finns mer information om hur du hanterar dina iMessage-grupper.

Kan jag ta bort hela gruppen?

Tyvärr inte. Du kan svepa för att radera konversationen, men alla andra förblir i gruppen. Varje gång någon skickar ett nytt meddelande till gruppen får du ett meddelande och konversationen visas igen i din meddelandeapp.

Kan jag uppdatera kontaktinformation för någon i gruppen?

Ja, med “i” som nämns ovan måste du ha tillgång till att uppdatera användarnas telefonnummer. Om den inte uppdateras korrekt lägger du bara till den nya kontakten i gruppen.

Vad händer om jag blockerar en kontakt som är i ett gruppmeddelande med mig?

Om du blockerar någon i en grupp iMessage kommer de fortfarande att finnas i gruppen. Men som tur är kan de inte se dina meddelanden och du kan inte se deras. Om en person stör dig kan du blockera den kontakten utan att ta bort dem från iMessage-gruppen helt.

Relaterad  HPE raderar av misstag 77 TB data från Kyoto Universitys superdator

Tänk på att andra kontakter fortfarande kommer att se meddelanden från dig och personen du blockerade.

Starta en ny gruppchatt som utesluter Trollet

Om du inte är den som startade gruppchatten och andra svarar på trollet kan du behöva ta bort dig själv från gruppchatten och sedan starta en ny meddelandegrupp som utesluter trollet. Om du sedan skickar ett meddelande för att låta gruppen veta varför du har startat den nya meddelandegruppen, kan folk stänga av sig själva eller ta bort sig själva från den ursprungliga gruppen och fortsätta den mer civila konversationen i den nya gruppen.

Har du några förslag för att undvika troll i sms-grupper, sociala medier och onlineforum? Kommentera i så fall nedan.