Det var i maj som vi upptäckte en ny funktion i Googles fotoapp som garanterar mer integritet. Den var dock bara tillgänglig för ett fåtal. Nu når den alla användare! Därmed har den säkra mappfunktionen som låter dig dölja bilder i Google Photos precis blivit tillgänglig för alla på Android 6 eller högre.
Observera: Google Foton börjar dölja dina foton!
Funktionen som heter Locked Folder, eller på engelska Locked Folder, skyddar alla känsliga foton som du inte vill dela med ett lösenord.
Jag minns att Google presenterade denna nyhet på ett “gulligt och kärt” sätt. Faktum är att han sa att det kan hjälpa till att dölja överraskningar som att välja ett husdjur till ditt barn. I det här fallet skulle det dölja alla bilder som tagits för det ändamålet, så att barnet inte upptäcker det av misstag.
Men trots att det är en efterlängtad funktion är inte allt perfekt!
Nu trodde de flesta att den här nyheten även skulle sträcka sig till molnet. Vi kunde med andra ord spara skyddade foton lokalt, men även i Google Photos online, ifall vi skulle tappa enheten.
Det är dock tvärtom. Så de fick informationen att det bara kommer att vara möjligt att spara den skyddade mappen lokalt, utan möjlighet till backup.

I själva verket skulle det vara vettigt att till skillnad från andra foton och mappar sparades dessa också online. Operationen skulle vara enkel. De var fortfarande skyddade. För att komma åt det via webben måste vi införa ett lösenord eller använda något annat autentiseringssystem.
I alla fall är allt som är användbart för att säkerställa mer säkerhet välkommet. Det återstår nu för oss att vänta på att förstå hur användarna kommer att följa denna funktion. När det gäller Pixels finns det många människor att använda. Jag är säker på att med de flesta Android kommer det också att vara så.
