Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Oculus VR: Facebook går offensivt för att screena användare med riktad reklam

Ägare av Oculus VR-headset kan snart se att deras personuppgifter samlas in massivt för att visa riktad reklam. Denna förändring kommer när Facebook innehåller en massa nya sociala funktioner som alla kräver att användaren loggar in med sitt Facebook-konto.

Ett Oculus-headset

Facebook håller på att lägga till en massa nya sociala funktioner till sina Oculus-headset. Det blir därmed möjligt att chatta och skicka meddelanden med headsetet för att gå med i flera användarupplevelser, allt med deras Facebook-konto – medan det mesta gick igenom ett separat Oculus-konto. Enligt information som tagits över av Gizmodo innebär dessa ändringar dock att Facebook kommer att samla in mycket personlig information. För att bättre rikta användare med reklam.

Bland de insamlade uppgifterna, enligt Facebook, kommer det att finnas “relevant innehåll” i “Oculus-aktivitet”, till exempel de applikationer du använder. Data kommer att användas för att rekommendera Oculus-händelser och appar till dig. Facebook specificerar ändå att kartläggningen av din interiör i 3D (som används av de mest avancerade headseten för att skapa en virtuell miljö) förblir lagrad lokalt och inte kommer att användas för reklamändamål.

Användarna är dock bara hälften nöjda med denna möjlighet, särskilt eftersom Oculus VR-headset inte är särskilt billiga. Facebook har regelbundet utmärkts av det ibland skandalösa sättet att hantera användardata. Det kommer dock fortfarande att vara möjligt att inte länka ditt Oculus-konto till ditt Facebook-konto utan på bekostnad av att ge upp headsetets många funktioner. Facebook förklarar i ett uttalande till UploadVR att poängen med allt är “Att hjälpa människor att bygga sina virtuella samhällen”.

Läs också: Grundarna av WhatsApp, Instagram och Oculus har alla lämnat Facebook

Relaterad  Xiaomi Mi Stick TV: det tekniska bladet i 1080p-versionen avslöjades helt

Och lägg till att vi alltid kan “Välj om du automatiskt vill lägga till dina Facebook-vänner till dina Oculus-vänner” och “Du kommer alltid att ha kontroll över den information du publicerar på din Facebook-profil eller tidslinje antingen genom att ge tillstånd att posta eller genom att uppdatera dina inställningar”.

Källa: Gizmodo


Table of Contents