Blir du trött på de där irriterande kontaktförslagen i din iPhone-delblad? Så här stänger du av dem.
Delningsarket på din iPhone eller iPad är det snabbaste sättet att dela foton, dela filer och komma åt genvägsåtgärder. Det är också där du kan hitta snabb åtkomst till föreslagna kontakter från meddelandeappar som stöds.
Dessa kontaktförslag är aktiverade som standard på nya enheter, men om du inte ser dem på din iPhone kan du aktivera dem i inställningarna. Dessa förslag är dock långt ifrån perfekta, så du kanske vill dölja specifika kontakter eller inaktivera raden helt istället.
Så här slår du på och av den föreslagna kontaktfunktionen för din iPhone.
I iOS 13 och senare erbjuder den översta raden på delningsarket åtkomst med ett tryck till föreslagna kontakter som du kanske vill dela en video, webbplats eller fil med. Som med många aspekter av din iPhones förslag har du inte direkt kontroll över vad som dyker upp.
Listan börjar alltid med närliggande AirDrop-enheter. Sedan visar Siri de senaste och frekventa kontakter från Messages och andra meddelandeappar som stöds.
Det är upp till utvecklare att uppdatera sina appar med stöd för Siris meddelandedomän så att deras appar kan visas i delningsarket.
Om du inte gillar något av förslagen kan du faktiskt inaktivera kontaktförslagen helt.
Så här aktiverar eller inaktiverar du kontaktförslag i delningsarket:
- Öppen inställningar och tryck på Siri & Sök. Hitta sedan avsnittet som heter Siri förslag. Den sista punkten i listan—Förslag vid delning– är den du behöver för att aktivera eller inaktivera.
Växla på Förslag vid delning alternativet visar den raden med föreslagna kontakter, som lär sig av ditt beteende för att föreslå senaste och frekventa kontakter.
Om du stänger av det tar du bort raden helt och förhindrar Siri från att föreslå några kontakter när du delar innehåll.
Om du bara vill dölja en specifik kontakt eller iMessage-gruppchatt från förslagen, finns det ett sätt att göra det utan att inaktivera hela raden.
Så här tar du bort ett specifikt kontaktförslag:
- Öppna delningsarket på din iPhone. Tryck och håll på den kontakten tills en snabbmeny visas. För att dölja kontakten, tryck på Föreslå mindre knapp. Siri kommer att sluta föreslå den kontakten från den valda meddelandeappen.
Visa vad du vill i Share Sheet
När Siris föreslagna kontakter inkluderar personen du letar efter kan funktionen kännas som magi. Men om du blir frustrerad oftare än du är förvånad över det kan du enkelt stänga av det istället.
När du har ändrat den här inställningen, leta efter fler sätt att anpassa delningsmenyn på din iPhone eller Mac för att anpassa den efter dina behov.
Om författaren
Tom Twardzik (37 artiklar publicerade)
Tom är Junior Editor för Wellness och har tagit upp teknik, kultur och en mängd andra ämnen sedan 2016. När han inte är online bygger han iOS-appar och påstår sig skriva en roman.
Mer från Tom Twardzik
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Gå med i vårt nyhetsbrev för tekniska tips, recensioner, gratis e-böcker och exklusiva erbjudanden!
Klicka här för att prenumerera
