Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Så här ser du dina blockerade e-postmeddelanden i Gmail

Det är förmodligen rättvist att säga att vi alla har blockerat minst en person på Gmail. Ibland är det lättare att bara blockera en adress än att se att den här personen har skickat ytterligare ett spammail till dig.

Men vad händer om du har ändrat dig och nu vill se de e-postmeddelanden du har blockerat? Om du kommer att kunna se dem eller inte beror på hur du har blockerat dem. I den här artikeln kommer vi att diskutera vilka alternativ du har.

E-postmeddelanden blockerade i Gmail

Du kanske har trott att du har blockerat vissa personer från att skicka e-post till dig. Med Gmail kan du tekniskt sett inte blockera någon från att skicka e-post till dig. Troligtvis har du filtrerat skräppost till en specifik mapp. Du får inga aviseringar för dessa; de omdirigeras helt enkelt till en annan mapp. En mer exakt term är “filtrerad” e-post och inte “blockerad” e-post.

Om du aldrig skapat en ny mapp där dessa skräppostmeddelanden ska skickas från en specifik adress, så skickades de till din skräppostmapp. Och det är där dilemmat börjar. E-postmeddelanden i Gmails skräppostmapp raderas automatiskt efter 30 dagar. Om du har skapat en speciell mapp har du tur. Dessa e-postmeddelanden raderas först när du har skickat dem till papperskorgen.

Så här visar du dina blockerade e-postmeddelanden i Gmail på Mac eller Windows PC

Om du har skapat en speciell mapp för att skicka skräppost från en specifik e-postadress, kommer du att kunna se dem. Här kommer vi att visa dig hur du kommer till den mappen genom att följa stegen nedan:

  1. Logga in på ditt Gmail-konto.
  2. Uppe till vänster på skärmen ser du en lista med mappar. Tryck på “Mer” för att se hela listan.
  3. Leta upp och klicka på mappen du skapade för skräppost.
  4. Här kommer du att se en lista över de e-postmeddelanden som du “blockerat”.
Relaterad  Media: Förreleaseversionen av Horizon Forbidden West för PS4 läckte online

Om du inte har skapat en speciell mapp och markerat oönskade e-postmeddelanden som skräppost, gå till din skräppostmapp. Om mejlen är mindre än 30 dagar gamla hittar du dem här.

Så här visar du dina blockerade e-postmeddelanden i Gmail på en iPhone eller Android-enhet

Du kan hitta vilka e-postadresser du har blockerat med Gmail-appen på din iPhone eller Android. Det snabbaste sättet är att gå till den speciella mappen som du har ställt in för att filtrera vissa adresser eller så kan du kolla i skräppostmappen. En annan metod är att se en lista över alla blockerade adresser. För att se listan, följ instruktionerna nedan.

För iPhone-användare, följ dessa instruktioner:

  1. Öppna din Gmail-app på din iPhone.
  2. Tryck på de tre horisontella linjerna.
  3. Hitta och välj “Spam”.
  4. Här ser du en lista över blockerade e-postadresser.

Android-användare måste följa stegen nedan:

  1. Gå till “Inställningar”, “Google” och sedan “Hantera ditt Google-konto.”
  2. Hitta och tryck på “Personer och delar”.
  3. Klicka på “Blockerad” under “Kontrakt”.
  4. Alla adresser som du har blockerat kommer att finnas här.

Hur man låser upp e-postmeddelanden i Gmail på Mac eller PC

Om du har bestämt dig för att du inte längre vill filtrera e-postmeddelanden från en specifik e-postadress är processen enkel. För att ta reda på hur du gör detta, följ dessa steg:

  1. Öppna ditt Gmail-konto.
  2. Tryck på ikonen “Kugghjul” för att komma åt dina kontoinställningar.
  3. Hitta och klicka på “Filter och blockerade adresser”.
  4. Här ser du en lista över alla e-postadresser som är blockerade. Leta reda på adressen du inte längre vill filtrera och tryck på “Avblockera”.
  5. Klicka på “Lås upp”.
Relaterad  Centralbanken kritiserade konceptet med reglering av kryptovalutor från finansministeriet - ett fullständigt förbud behövs

När du har tryckt på den knappen kommer alla framtida inkommande e-postmeddelanden från den adressen inte längre att filtreras och skickas direkt till din inkorgsmapp.

Hur man låser upp e-postmeddelanden i Gmail på iPhone eller Android

Om du inte längre vill filtrera en specifik e-postadress på din iPhone eller Android kommer du inte att kunna göra ändringen via Gmails webbplats. Du kan dock göra detta med Gmails mobilapp, som du kan ladda ner från Google Play. För att låsa upp e-postmeddelanden med mobilappen gör du följande:

  1. Starta Gmail-appen på din iPhone eller Android
  2. Tryck på mappen du ställer in för att filtrera skräppostmeddelanden eller om den finns i din skräppostmapp, kolla där.
  3. Hitta e-postadressen du vill avblockera och klicka på “Avblockera avsändare.”

Alla framtida e-postmeddelanden från den adressen kommer inte längre att filtreras och kommer att skickas till din inkorgsmapp.

Vanliga frågor

Om jag blockerar någon i Gmail, vet de att jag blockerade dem?

Svaret är nej. Blockerade e-postadresser kommer inte att få något meddelande om att de har blockerats.

Att visa blockerade e-postmeddelanden i Gmail beror på hur du blockerade dem

Gmail blockerar faktiskt inte e-postmeddelanden, men det filtrerar dem från din inkorg. Om du har ställt in regler så att en e-postadress kringgår din inkorg och går direkt till en specifik mapp kan du se dem när som helst. Men om du bara markerat dem som skräppost raderas de automatiskt efter 30 dagar.

Har du någonsin velat se dina blockerade e-postmeddelanden i Gmail? Följde du samma metoder som beskrivs i den här artikeln? Låt oss veta i kommentarsfältet.