Google-konton har blivit den vanligaste metoden för att logga in på någon tjänst eller app. Faktum är att de flesta appar och tjänster idag erbjuder möjligheten att logga in med ditt Google-konto och med tanke på bekvämligheten tenderar vi att ta det alternativet nästan alltid.
När du har länkat ditt Google-konto till en tredjepartstjänst och även om du inte använder det, delas ditt Google-konto fortfarande med den tjänsten. Så det är alltid en bra idé att koppla bort den tjänst som du inte längre använder.
Undrar hur man går till väga? Följ dessa steg:
Hur man tar bort länken till tredjepartstjänster från Google-kontot
1.
Gå till Inställningar och leta efter inställningen “Google”.
2.
Öppna den och tryck sedan på Hantera ditt Google-konto högst upp
3.
Klicka på fliken Säkerhet och leta sedan efter alternativet Tredjepartsappar med kontoåtkomst
Klicka här på Hantera åtkomstalternativ för tredje part
4.
Detta kommer att visa dig listan över alla tjänster som är länkade till ditt Google-konto.
5.
För att ta bort, tryck på valfri tredjepartstjänst och tryck sedan på knappen Ta bort åtkomst
Efter detta kommer Google-kontot att kopplas bort från den specifika tjänsten. Upprepa samma sak för andra tjänster. Observera också att efter detta kommer den specifika tjänsten inte längre att ha tillgång till ditt Google-konto.
FacebookTwitterLinkedin
