Om du har flera Apple-ID:n måste du logga ut från det du för närvarande är inloggad på på din Apple-enhet och byta till det andra. Men ibland kan du få ett felmeddelande “Logga ut är inte tillgänglig på grund av restriktioner”, främst på en iDevice, men ibland på en Mac också.
Felmeddelandet visas vanligtvis om du har aktiverat skärmtidsfunktionen på din enhet. Detta beror på att skärmtid i första hand används för att begränsa/begränsa inloggade kontons åtkomst till vissa systemfunktioner under en lång tidsperiod. Bortsett från detta, om du har en iCloud-säkerhetskopia eller återställning pågår, har du också begränsningar för att logga ut.
Men oavsett orsakerna finns det några olika sätt att lösa detta problem. Och i den här artikeln kommer vi att titta på alla dessa korrigeringar och kringgå utloggningsbegränsningen på ditt system.
Varför kan jag inte logga ut från mitt Apple-ID?
Så, med tanke på faktorerna som nämns ovan, är det här alla anledningarna till att du inte kan logga ut från ditt Apple-ID:
- Apple-serverproblem
- Skärmtid
- Innehållsbegränsningar
- iCloud-säkerhetskopiering pågår
- Föråldrad systemprogramvara
Så här fixar du “Logga ut är inte tillgänglig på grund av begränsningar”
Det första du kan göra när du får “Logga ut är inte tillgänglig på grund av restriktioner” felmeddelande är att avgöra om det är ett serverrelaterat problem eller ett problem inom din enhet. Vi rekommenderar att du konsulterar Apple Server Status innan du dyker in i något tekniskt. Och om problemet inte finns inom servern, följ stegen nedan.
Kontrollera Internetanslutning
Om du har en långsam och opålitlig Internetanslutning kommer du inte att kunna utföra några åtgärder över nätverket. Därför, om din enhet inte kan skicka den specifika begäran till Apples server, kan du inte logga ut från ditt konto. Du kan kontrollera din anslutningshastighet och bestämma dig därefter.
Om möjligt rekommenderar vi att du använder en Ethernet-kabel när du surfar på webben. Denna form av anslutning är betydligt snabbare än ditt Wi-Fi. Dessutom kan en omstart av din router uppdatera din internetanslutning och även åtgärda vissa nätverksrelaterade problem.
Stäng av skärmtiden
Som vi nämnde ovan är skärmtid en av huvudorsakerna till detta kontinuerliga utloggningsproblem. Det vill säga att aktivera skärmtid är som att begränsa kontot från att använda systemet till dess fulla potential. Och varje gång du försöker logga ut från detta begränsade konto visas den specifika knappen nedtonad på din enhet.
Skärmtid är aktiverat som standard på Apple-enheter. Så det här är de exakta stegen för att inaktivera det på en Mac och iDevices.
På Mac
- Öppna sökmotorn.
- Från din menyrad, navigera till Äpple > Systeminställningar.
- Öppna Skärmtid inställningar.
- Klicka nu alternativ från vänster sidofält.
- Så, Att stänga av skärmtid.
- Ange skärmtidslösenordet (om du har ställt in det) för att fortsätta.
- Starta om din dator.
på iPhone
- Öppna konfigurationen.
- Välj Skärmtid inställningar.
- Så, Stäng av skärmtiden.
- Ange skärmtidslösenordet (om du har ställt in det) för att fortsätta.
- Starta om enheten.
Men om du inte känner till ditt lösenord för skärmtid, följ dessa steg för att kringgå autentiseringsprocessen:
- Gå till Skärmtidsinställningar på din enhet.
- Välja Ändra lösenord.
- Så, Har du glömt ditt lösenord.
- Ange ditt Apple-ID och lösenord för att verifiera ditt konto.
- Ange sedan ett nytt lösenord för skärmtid.
- nu kan du Stäng av skärmtiden på din enhet.
Inaktivera innehållsbegränsningar
Innehålls- och sekretessbegränsningar på din enhet kan också hindra ditt konto från att använda vissa systemfunktioner. Detta begränsar och blockerar vissa inställningar och innehåll på din enhet och därför kan det lösa problemet för dig om du inaktiverar den.
På Mac
- Öppna sökmotorn.
- Från din menyrad, navigera till Äpple > Systeminställningar.
- Öppna Skärmtid inställningar.
- Välj Innehåll och integritet från vänster sidofält.
- Så, Att stänga av Innehålls- och integritetsbegränsningar.
på iPhone
- Öppna konfigurationen.
- Klicka på Skärmtid inställningar.
- Välj Innehålls- och integritetsbegränsningar.
- Avaktivera Innehålls- och integritetsbegränsningar.
Avbryt eller vänta på att den aktuella säkerhetskopieringen ska slutföras
Du kommer inte att kunna logga ut från ditt konto om en iCloud-säkerhetskopiering eller -återställning sker i bakgrunden. Särskilt under återställningsfasen överförs data kontinuerligt till ditt system. Alla avbrott i denna åtgärd kan resultera i allvarlig dataförlust och korruption. Därför har Apple förhindrat användare från att logga ut när en säkerhetskopiering eller återställning pågår.
För att motverka detta kan du vänta tills säkerhetskopieringen/återställningen är klar eller avbryta den helt. Det här är stegen för att göra det:
På Mac
- Öppna sökmotorn.
- Från din menyrad, gå till Äpple > Systeminställningar.
- Klicka på din Apple ID.
- Välj iCloud från sidofältet.
- Så, avmarkera iCloud Drive alternativ.
på iPhone
- Öppna konfigurationen.
- Klicka på din profil.
- Ska iCloud.
- Välj iCloud-säkerhetskopia.
- Avaktivera iCloud-säkerhetskopia.
Uppdatera systemets firmware
Föråldrad systemprogramvara orsakar ofta kompatibilitets- och stabilitetsproblem. Och om så är fallet måste du uppdatera din firmwareversion för att åtgärda problemet. Utvecklare släpper nya programuppdateringar i rätt tid för att motverka dessa operativsystembuggar och korrigera ditt system med nya funktioner och funktioner.
Att uppdatera din Apple-enhet är en ganska enkel bedrift. Allt du behöver är en aktiv internetanslutning och lite tålamod för att vänta på att uppdateringsnedladdningen/installationsprocessen ska slutföras. Så det här är de exakta stegen för att uppdatera din Mac och iDevices.
På Mac
- Öppna sökmotorn.
- Från din menyrad, navigera till Äpple > Om denna Mac.
- Klicka på Programuppdatering.
- Låt din dator leta efter nya tillgängliga uppdateringar.
- Om uppdateringar hittas, klicka Uppdatera nu för att uppdatera macOS-systemets firmware.
på iPhone
- Öppna konfigurationen.
- Gå till Allmän Inställningar.
- Välj Programuppdatering.
- Låt din enhet leta efter nya tillgängliga uppdateringar.
- Om uppdateringar hittas, ladda ner och installera dem för att uppdatera sin iOS-firmware.
Fabriksåterställ din enhet
Om inget annat fungerar kan du tyvärr behöva fabriksåterställa enheten. Om du gör detta raderas alla konfigurationsinställningar och systeminnehåll. Det kommer att radera varje bit av data och återställa enheten som om den var ny ur lådan.
Innan du startar om enheten rekommenderar vi dock att du säkerhetskopierar dina data för framtida användning. Du kan sedan återställa dessa data vid ett senare tillfälle och när det passar dig. Stegen för att göra det visas också nedan.
På Mac
- Säkerhetskopiera först din Mac med Time Machine.
- När säkerhetskopieringen är klar öppnar du Finder.
- Klicka sedan på menyraden Äpple > Systeminställningar.
- Återigen, välj från inställningsmenyraden Systeminställningar > Radera allt innehåll och alla inställningar.
- Ange ditt inloggningslösenord för att fortsätta.
- Fortsätta omstartsprocessen.
- Slutligen, välj Radera allt innehåll och alla inställningar.
på iPhone
- Öppna konfigurationen.
- Klicka på din profil.
- Ska iCloud.
- Välj iCloud-säkerhetskopia.
- Aktivera iCloud-säkerhetskopia.
- När säkerhetskopieringen är klar, starta om inställningar.
- Öppna Allmän inställningar.
- Välja Överför eller återställ iPhone.
- Så, Radera allt innehåll och alla inställningar.
