Förra veckan släppte Apple iOS 15 för alla som använder en iPhone med nya funktioner som gör dina dagliga sysslor mer bekväma än någonsin. Av de senaste funktionerna som kommer till det mobila operativsystemet är “Shared With You” – ett valfritt verktyg som du kan använda för att dela upp innehåll som delas med din via iMessage i olika sektioner baserat på vem som skickar dem till dig.
Om du har använt iOS 15 de senaste dagarna, kanske du också har sett en annan funktion märkt “Göm i delad med dig”, men vad är det, och ännu viktigare vad gör det. Det är vad vi ska prata om i det här inlägget.
Relaterad: Vad är “Delas med dig” på iPhone?
Vad är “Göm i delad med dig”?
Alternativet “Göm i delad med dig” visas bara om du trycker och håller på en konversation i Meddelanden-appen. Alternativet låter dig gömma någon från etiketten “Delas med dig” i kompatibla appar på din iPhone. Detta tar bort alla spår av delat innehåll från denna person i alla appar inklusive Apple Music, Apple TV, Apple News, Foton, Podcasts och Safari.
Processen är reversibel, vilket innebär att du kan återaktivera “Delad med dig” för specifik kontakt när du vill i framtiden och deras delade media och innehåll kommer att dyka upp igen i de appar som stöds.
Även om “Delas med dig” är ett användbart alternativ för många av oss, kanske du vill dölja det för personer vars innehåll du inte gillar eller tycker är distraherande. Du kan också använda alternativet “Göm i delad med dig” om du vill att dina favoritappar ska förbli organiserade och inte belamrade med innehåll som skickats till dig av andra.
Vad händer när du använder den här funktionen?
När du använder alternativet “Göm i delad med dig” för någon på Messages kommer du inte längre att kunna se media, webbadresser, strömmande länkar eller annat innehåll från den här personen i appar som stöder “Delas med dig”. Om du kollar avsnittet “Delas med dig” under någon av de appar som stöds (Apple Music, Apple TV, Apple News, Photos, Podcasts och Safari), kommer du inte längre att se bilder, videor eller länkar som delades från kontakt du bara gömde dig tills du själv gömmer dem.
Hur man använder “Göm i delat med dig” på iOS 15
Det finns två sätt du kan använda funktionen “Göm i delad med dig” på iOS 15. Vi kommer att förklara båda i det här avsnittet steg-för-steg så att du enkelt kan förstå dem.
Metod #1: Från skärmen Meddelanden
Det enklaste sättet att dölja någon från att synas i avsnittet “Delas med dig” är direkt från meddelandeappens startskärm. För detta öppnar du appen Meddelanden på din iPhone och hittar konversationen som du vill ta bort från “Delas med dig”. Tryck nu och håll på meddelandetråden med den här personen tills en översvämningsmeny visas.
Välj alternativet “Göm i delad med dig” i överflödesmenyn som dyker upp.
Om du istället ser alternativet “Visa i delad med dig” tillgängligt, lämna det som det är eftersom kontakten kanske redan har tagits bort från avsnittet “Delas med dig” tidigare.
Metod #2: Från en meddelandekonversation
Ett alternativt sätt att dölja någon från “Delas med dig” är från en konversationstråd i Messages. För detta öppnar du appen Meddelanden på din iPhone och väljer konversationen med någon som du vill ta bort från “Delas med dig”.
När den valda tråden laddas upp på skärmen, tryck på kontaktens namn eller bild överst på skärmen.
På nästa skärm bläddrar du ned och trycker på den (gröna) reglaget bredvid “Visa i delad med dig” för att dölja den här kontakten från sektionerna “Delas med dig” på alla appar som stöds.
Varför kan jag inte se “Göm i delad med dig” i meddelanden?
Alternativet att dölja någon från “Delas med dig” kommer bara att vara tillgängligt i appen Meddelanden om du tidigare hade aktiverat “Delas med dig” för den specifika kontakten. Om personen redan har tagits bort från din “Delad med dig”-lista, kommer du inte att se alternativet “Göm i delad med dig” när du trycker och håller på en konversationstråd i Meddelanden. Om du trycker och håller på personer som redan har gömts från “Delas med dig” visas alternativet “Visa i Delat med dig” istället.
Du kanske också märker att ett långt tryck på vissa meddelandetrådar inte visar alternativet “Göm i delad med dig” i överflödesmenyn. Det här scenariot kan bara uppstå när du trycker och håller på meddelanden från okända kontakter som kampanjer och transaktioner.
För sådana meddelanden kommer du inte att se alternativet “Göm i delad med dig” när du länge trycker på dess tråd.
Det är allt som finns att veta om “Göm i delad med dig” i meddelanden på iOS 15.
RELATERAD
