Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Vad händer när du blockerar någon på Instagram? Upptäck!

Instagram är en populär app som används av människor i alla åldrar idag. Människor kan kommunicera via Instagram och dela inlägg som de gör på andra sociala medieplattformar. Instagram låter dig blockera användare som du inte längre vill se eller kommunicera med.

Du kanske vill blockera någon av någon anledning. Men så att du inte ångrar det senare, kanske du undrar vad som händer när du blockerar någon innan du gör detta. För att inte lämna rummet för att ångra kommer vi nu att förklara för dig i detalj Vad händer när du blockerar någon på Instagram.

Det här är vad som kommer att hända

Det är bra att tänka igenom detta innan du blockerar någon. För om du inte vet vad som händer när du blockerar någon, då kan du ångra att du blockerade den personen. När du har blockerat en person kommer du inte längre att kunna interagera med dem. När du blockerar någon kommer den personens kommentarer och gilla-markeringar på dina Instagram-inlägg att tas bort. Så låt oss undersöka vad mer som händer när du blockerar någon på Instagram. Så vad händer när du blockerar någon på Instagram?

  • Den personen får ingen avisering..

När du blockerar någon på Instagram kommer användarna du har blockerat inte omedelbart att veta att du har begränsat dem eftersom de inte får några aviseringar än. Blockering är något väldigt avslappnande för båda sidor. För i slutändan vill du varken rapportera att du har begränsat den här personen, och ingen vill heller få ett meddelande om att du har begränsats.

  • De kan inte hitta din Instagram-profil.

När du blockerar någon kommer din profil inte att visas när den personen skriver sitt användarnamn i söksektionen. Det betyder att de inte längre kan hitta dig i söksektionen för att inte kontakta dig.

  • Dina gilla-markeringar och kommentarer försvinner..

Gillar och kommentarer från personen du har begränsat kommer att tas bort från dina foton och videor, det vill säga från alla dina inlägg. Men dessa personer kan se gilla-markeringar och kommentarer du gjort på ett annat konto. Men när du avblockerar personen kommer inte deras tidigare gilla-markeringar och kommentarer tillbaka. Så du måste tänka noga innan du blockerar någon.

Relaterad  Maxon förvärvar Pixologic: Vad detta betyder för ZBrush och dess användare

Du kan inte längre kontakta den användare du har blockerat via direktmeddelande. De kan inte skicka ett meddelande till dig om du inte tar bort deras blockering. Men den här personens gamla meddelanden kommer att finnas kvar i din inkorg för direktmeddelanden.

  • Du kommer inte att få något meddelande från dem..

Eftersom personerna du har blockerat inte kan komma åt din profil kan de inte gilla, dela eller skicka meddelanden till dina inlägg. Därför kommer du inte att få något meddelande från personen du har blockerat. Om du inte ändrade ditt användarnamn efter att ha blockerat någon och känt till deras användarnamn, kan personen nämna det. Men du behöver inte bry dig eftersom du inte får någon notifikation från dem ens i det här fallet.

Hur blockerar man någon på Instagram?

Det enda sättet att låta någon förlora all sin interaktion med dig på Instagram är att blockera dem. Användaren du har blockerat kommer inte längre att se eller kommunicera med dig på Instagram förrän du tar bort deras blockering. Detta är en mycket kort och enkel process. Om du är säker på ditt beslut kan vi nu förklara hur man blockerar någon på Instagram. Det här är stegen:

  1. Först och främst öppnar du din Instagram-app från din mobila enhet.
  2. Hitta sedan profilen för den person du vill blockera.
  3. Nu kommer du att se en ikon med tre punkter i det övre högra hörnet mellan personens användarnamn. Klicka på den här ikonen.
  4. När du har klickat på den kommer du att se ett alternativ som säger Blockera användare. Genom att klicka på det här alternativet kan du blockera denna användare.
  5. Kom ihåg att genom att gå in i avsnittet Blockerat konto i Instagram-inställningarna, eller genom att besöka den här personens Instagram-profil, kan du avblockera den här personen på samma sätt.
Relaterad  Stadia: regulatorn är omöjlig att demontera utan att förstöra den!
Ta bort en följare på Instagram

Hur tar man bort en följare på Instagram?

Du kanske inte längre vill att någon ska följa dig, men du kanske vill behålla de gilla-markeringar och kommentarer som den personen har gjort på dina inlägg. För att helt enkelt få någon att sluta följa dig kan blockering och avblockering vara ett alternativ. Men om det finns likes och kommentarer som du inte vill tappa kan du helt enkelt ta bort en person från att följa dig, utan att blockera dem. För att göra det, följ stegen nedan:

  1. Först och främst måste ditt konto vara ett privat konto för att ta bort någon från din lista över följare. Gå till Kontoinställningar och klicka på avsnittet Säkerhet. Då kommer du att se alternativet Kontosekretess, gör det till ett privat konto.
  2. Nu är du redo att ta bort någon från din lista över följare. Gå till din profil och klicka på Följare längst upp på skärmen.
  3. Du kommer att se listan över personer som följer dig i det här avsnittet. Du kommer att se knappen Följ eller Följ till höger om användarnamnen för de personer som följer dig. Det finns en ikon med tre punkter bredvid den här knappen; Klicka på det.
  4. Klicka slutligen på alternativet Ta bort och bekräfta det. Det är allt! Den här personen kommer inte längre att följa dig.

För mer information, besök https://help.instagram.com/426700567389543 för att lära dig mer om hur du blockerar personer på Instagram.

Vanliga frågor om blockering på Instagram

Om jag är i ett direkt gruppmeddelande med någon som jag har blockerat på Instagram, kommer jag att få meddelanden från dem?

I ett sådant fall, när du går med i gruppen, frågar Instagram dig om du vill stanna i gruppen eller lämna. En valruta kommer att visas på din skärm och du kan lämna gruppen om du vill. Om du väljer att stanna kvar i gruppen kommer du att se meddelanden från personen du har blockerat.

När jag avblockerar någon som jag tidigare har blockerat på Instagram, kommer deras likes och kommentarer att komma tillbaka?

Relaterad  Netflix förnyar Emily i Paris för två säsonger

Tyvärr inte. När du avblockerar någon återställs inte den personens gilla-markeringar och kommentarer.

Kan någon jag blockerar se mina likes och kommentarer?

Faktiskt, ja, om det finns ett tredje gemensamt konto. Användare som du har blockerat kan se dina gilla-markeringar och kommentarer på inlägg som delas på offentliga konton eller konton för personer de följer.

Slutsats på Instagram

Vi har täckt vad som händer när du blockerar någon från Instagram. När du blockerar någon hindrar du i slutändan dem från att kontakta dig och se dig helt. Om det är detta du vill är blockering ett mycket bra alternativ, men tänk på att de gilla-markeringar och kommentarer som en person tidigare gjort till dina inlägg kommer att försvinna.

Det är viktigt att inte glömma detta. Om du inte vill ha detta kan du helt enkelt ta bort den personen från din följarlista, som vi förklarade ovan, och du kan hindra dem från att följa dig. Men kom ihåg att personen du tog bort från din följare kan skicka en följningsförfrågan igen. Så välj det alternativ som passar dig bäst så att du kan använda Instagram mer lugnt.

Om du vill lära dig mer om Instagram, kolla in andra artiklar om det. Du kanske är intresserad av att veta hur man rapporterar ett falskt Instagram-konto.