När Instagram-användare vill ta en paus från plattformen har de två alternativ: ta bort sitt konto eller tillfälligt inaktivera det. Även om det är ett långsiktigt beslut att ta bort ditt konto, betyder det att tillfälligt inaktivera det att du planerar att sluta använda det under en viss tid. Om du väljer att tillfälligt inaktivera ditt Instagram-konto kan du återställa det när du vill.
I den här guiden kommer vi att diskutera vad som händer med ditt Instagram-konto när det är tillfälligt inaktiverat. Vi kommer också att prata om hur du inaktiverar och återställer ditt Instagram-konto.
Vad händer när du tillfälligt inaktiverar Instagram?
Det finns många anledningar till varför du kanske vill stänga av din Instagram ett tag. Det är ett välkänt faktum att alla sociala medieplattformar är extremt beroendeframkallande och Instagram är inte annorlunda. Enbart bläddringsflödet erbjuder en obegränsad mängd innehåll, som du kan bläddra igenom i timmar. Du kan bli tvungen att inaktivera ditt konto så att du kan fokusera på dina studier, arbete eller andra produktiva aktiviteter. Andra kanske är trötta på innehållet som presenteras på denna populära app och vill ha en så kallad social media-detox.
När du inaktiverar ditt konto under en viss tid förblir det i princip “dolt” för dina följare och ömsesidiga. Det betyder också att alla dina inlägg, chattar, gilla-markeringar och kommentarer försvinner tills du återvänder till Instagram. Du kommer dock inte att förlora någon data. Instagram introducerade den här funktionen så att dess användare kan ta en paus från appen med möjlighet att återvända när de vill.
Att tillfälligt inaktivera en profil på Instagram kommer med vissa regler. Till exempel kan du bara inaktivera din Instagram ett begränsat antal gånger. För att vara mer specifik kan du bara inaktivera ditt konto en gång i veckan. Den goda nyheten är att det inte finns någon tidsgräns för hur länge ditt konto kan förbli inaktiverat. Så är inte fallet med andra sociala medieplattformar, där ditt konto raderas automatiskt om du inte återaktiverar det efter en viss tid.
Om du undrar om dina följare kommer att få reda på att du tillfälligt har inaktiverat ditt konto, oroa dig inte. Instagram kommer inte att meddela någon. De kommer bara att märka att de har tappat en följare. Dessutom kommer dina följare och de konton du följer inte att få ett meddelande när du återaktiverar ditt konto. Men om någon försökte söka efter ditt användarnamn skulle inga resultat visas.
Om du inte längre vill använda din Instagram är den logiska lösningen att radera ditt konto. När du har gjort detta kommer det inte att finnas något alternativ att återställa ditt konto. Alla dina likes, kommentarer och bilder kommer att raderas för alltid. Om du någonsin vill gå med i den här sociala medieappen igen måste du skapa ett nytt konto och börja om.
Hur du tillfälligt inaktiverar ditt Instagram-konto
Det tar bara några minuter av din tid att tillfälligt inaktivera din Instagram. Observera att det endast är möjligt att göra detta från webbläsaren och mobilwebbläsaren. Det kan inte göras i mobilapplikationen.
Så här kan du inaktivera din Instagram i webbläsaren:
- Lansera Instagram på din dator.
- Logga in på ditt konto.
- Besök din profilbild.
- Välj “Inställningar” från rullgardinsmenyn.
- Rulla ned till “Tillfälligt inaktivera mitt konto” i avsnittet “Redigera profil”.
- Under “Varför inaktiverar du ditt konto?” Välj ett av dessa alternativ: “Jag vill ta bort något”, “Jag behöver bara en paus”, “För många annonser” osv.
- Ange lösenordet i fältet nedan.
- Klicka på “Tillfälligt inaktivera konto.”
Du kan också inaktivera ditt konto från den mobila webbläsaren. Stegen för att inaktivera din Instagram på den mobila webbläsaren är desamma.
Hur du återställer ditt inaktiverade Instagram-konto
Om du ändrar dig om Instagram har du alltid möjlighet att komma tillbaka. Den goda nyheten är att det är ännu lättare att återaktivera ditt konto än att tillfälligt inaktivera det. För att återaktivera ditt konto, logga bara in igen och du är klar. Ange ditt användarnamn eller e-postadress och lösenord som du normalt skulle göra så kommer ditt konto att återställas.
Observera att när du återaktiverar ditt konto kommer du inte att bli ombedd att följa någon igen eller gilla gamla inlägg. Din Instagram-profil och kontoinställningar kommer att vara desamma som när du inaktiverade ditt konto. Med andra ord kommer alla dina meddelanden, kommentarer, inlägg och likes att visas igen som om du aldrig lämnat.
Ta en paus från Instagram
Om du vill ta bort din Instagram-profil utan att faktiskt ta bort den, erbjuder Instagram dig möjligheten att tillfälligt inaktivera ditt konto. Att göra detta innebär att du “pausar” den här appen, som du kan återvända till när du vill. Logga bara in på ditt konto igen för att göra det.
Har du någon gång tillfälligt inaktiverat ditt Instagram-konto? För att du gjorde det? Aktiverade du den igen efter ett tag? Berätta för oss om din upplevelse med Instagram i kommentarerna nedan.
