YouTube introducerar nya verktyg som hjälper sina användare att bättre hantera sin skärmtid. En av funktionerna varnar internetanvändaren när han har lagt mycket tid på att titta på videor och det är dags att vila. Funktionen rullas ut på Android och iOS.
Sedan Android 9 har Google lanserat användarnas digitala välbefinnande. Flera funktioner har integrerats i operativsystemet i nästan två år. Den mest kända är skärmtid, en vecko- och månadsrapport som förklarar hur mycket tid användaren har spenderat framför sin skärm och vilka applikationer han använder oftast. Men du hittar också ett nytt läge ” Utan distraktioner “, ett sätt” Stör inte », En applikationstimer och avancerad föräldrakontroll. Och detta fortsätter självklart med Android 10 och Android 11.
Läs också: YouTube är 15 år gammal: upptäck den första videon som publicerades på webbplatsen
Begreppet digitalt välbefinnande blir allt viktigare inom Android och Googles ekosystem. Alla de mest tidskrävande applikationerna påverkas. I synnerhet YouTube. Streamingsplattformen meddelar därför att den har integrerat flera verktyg som faller inom ramen för dess ägares “digitala välbefinnande” -strategi. Dessa verktyg är endast tillgängliga från mobilapplikationen (inte i webbläsaren eller TV-versionen). Och både Android- och iOS-versionerna påverkas.
Kom igen, lägg dig!
Inställningen som underhåller journalisterna mest kallas “Påminnelser om sänggåendet”. Detta är en varning som uppmanar användaren att stäng av smarttelefonen och lägg dig. En personlig barnflicka av olika slag. Denna varning kan naturligtvis konfigureras: du måste ställa in den tid då applikationen ska visa ett meddelande till dig. Du kan också välja om du tillåter att funktionen slutar visa en video eller om den måste vänta tills videon är klar för att varna dig. Och naturligtvis kan du ignorera det. Men vad gagnar det om du har aktiverat det?
Påminnelse om läggdags distribueras. Över Atlanten är funktionen redan integrerad i programmets inställningsmeny. I Frankrike har vi ännu inte märkt dess ankomst. För att aktivera den måste du öppna mobilappen, trycka på ditt porträtt för att öppna menyn och knacka på inställningar. Sedan Välj Allmänna Inställningar och funktionen ska finnas i den menyn, bredvid ” påminna mig om att ta en paus », En annan funktion utvecklad inom ramen för digitalt välbefinnande.
