Du har problem med ditt Google Home eller Google Home Mini och vill återställa det genom att återställa det till fabriksinställningarna. Eftersom den anslutna högtalaren inte är immun mot buggar som vi ofta kan stöta på på smartphones. I den här handledningen kommer vi att se hur du sätter ihop allting igen.
Din Googles hem para inte längre med din smartphone eller så kan du knappast göra det. Du stöter på anslutningsproblem, kommandon utförs med latens, högtalaren svarar inte längre som ursprungligen. Eller så har du bestämt dig för att sälja högtalaren efter några månaders användning. Att veta att Google Home nu gnuggar mot Apples Home Pods och andra Amazon Echo. Under någon av dessa omständigheter, återställ högtalaren till fabrikstillståndet kan vara nödvändigt.
Google Home, Google Home mini: hur man återställer till fabriksstatus
När du har problem med ditt Google-hem och flera enkla omstart verkar inte lösa det, prova ett återställa genom att göra följande:
Tryck utan att släppa den enda fysiska knappen på högtalaren, den som är avsedd att aktivera eller avaktivera mikrofonen.
Håll ner den i cirka fem sekunder. Assistentens röst meddelar att du håller på att återställa Google Home. Håll alltid knappen nedtryckt efter röstmeddelandet för att återställa eller släpp den omedelbart för att avbryta åtgärden. På toppen av högtalaren tänds LED-indikatorerna i följd genom att virvla medurs. Google Home återställs och startas om.
Så här återställer du Google Home Mini
Processen med att återställa Google Home Mini är lika enkel. Även här räcker det med en lång knapptryckning. Den enda skillnaden är att den inte är lika synlig som på den större högtalaren.
Vänd Google Home Mini så att gummistödytan ligger framför dig. Identifiera den lilla klickbara knappen som sitter precis nedanför, på samma inriktning som USB-strömporten. Håll knappen nedtryckt i några sekunder tills Google Home Mini återställs. Guiden varnar dig först om att du håller på att återställa enheten.
När din Google Home eller Google Home Mini har återställts till fabriksinställningarna måste du konfigurera den igen som den gjorde när du först använde den om du planerar att använda den igen efter att den har återställts.
