Med Google kan du nu schemalägga borttagningen av din webb- och platshistorik. Det blir således möjligt att radera det automatiskt var tredje månad eller var artonde månad. Ett välkommet alternativ förutom de som låter dig aktivera eller inaktivera denna historik, så att vi kan fortsätta att dra nytta av rekommendationer och andra anpassade tjänster, samtidigt som riskerna för din integritet begränsas. Denna handledning är ett enkelt sätt att aktivera automatisk borttagning.
Google håller ständigt koll på din aktivitet på dina enheter. Detta gäller särskilt när du använder Google Assistant på din smartphone och / eller en Google Home-högtalare – då har du två val: antingen inaktivera denna historik helt och inte längre njuta av personifierade resultat, eller aktivera denna historik permanent och riskera en dag denna information spelar knep på dig eller exfiltreras av skadliga människor. Google har emellertid just meddelat genomförandet av ett slags mellanrum: automatisk radering av webbhistorik och plats. Med funktionen kan du radera din historik utan att ingripa var tredje månad eller var artonde månad. Den här funktionen håller på att rullas ut, så om stegen i denna handledning inte fungerar idag, försök igen om några veckor.
Läs också: Så här installerar du Google Chrome-tillägg i Microsoft Edge
Hur man schemalägger automatisk radering av Googles webbhistorik och plats
Stegen för att utföra operationen från din smartphoneFör det :
Klicka på den här länken för att komma åt Min aktivitet på din dator, Chromebook, smartphone eller surfplatta (oavsett enhet) eller gå till inställningar från din smartphone Google> Google-konto> Data och anpassning> webb- och appaktivitet
I avsnittet Aktivitet på webben och applikationer Klicka på knappen Hantera historik
Välj Välj att radera automatiskt
Viktigt: om funktionaliteten distribueras på ditt konto, knappen Välj att radera automatiskt måste visas i avsnittet Aktivitet på webben och applikationer. Om det behövs måste du försöka stegen i denna handledning om några dagar / veckor.
Sedan Välj 3 månader eller 18 månader beroende på den återkommande perioden efter vilken du vill att raderingen ska ske Validera
Obs! Första gången du validerar automatisk radering raderas allt innehåll som är äldre än 3 eller 18 månader (beroende på fall).
Läs också: YouTube – hur rensar du videohistorik?
Klarade du att aktivera den här funktionen? Tycker du att det är användbart? Dela din åsikt i kommentarerna.
