Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Hur man återställer en låst iPhone med iOS 15.2

Apple har nyligen släppt iOS och iPadOS 15.2 som har möjlighet för användare att återställa och radera låsta iPhones eller iPads, utan att behöva ansluta dem till en Windows PC eller Mac. Om du har glömt ditt lösenord kan du använda ditt Apple-ID och lösenord för att radera och återställa enheten.

Den här nya funktionen inkluderar möjligheten att återställa din enhet om den går till säkerhetslåsningsläget efter flera misslyckade lösenordsförsök. Med iOS och iPadOS 15.2, om du glömmer ditt lösenord, kan du använda ditt Apple-ID och lösenord för att radera och återställa din enhet.

9to5Mac rapporterar att iOS och iPadOS 15.2 lägger till en ny “Radera enhet”-funktion för situationer när en enhet låses för flera misslyckade lösenordsförsök. Genom att trycka på “Radera enhet” uppmanas användare att bekräfta sin identitet med sitt Apple ID-lösenord, vilket slutligen resulterar i att enheten raderas och återställs helt.

Det nya alternativet är ett viktigt tillägg och slutet på den äldre metoden, som krävde att användarna satte sin ‌iPhone‌ eller ‌iPad‌ i DFU-läge och återställde enheten via Finder om de var på Mac eller iTunes på Windows.

Även om det finns en hake, måste enheten ha en aktiv Wi-Fi eller mobilanslutning innan den låses. Användare kommer inte att kunna ansluta till ett nätverk och kommer att tvingas gå tillbaka till den äldre metoden.

Krav:

Din enhet måste köras på iOS 15.2 eller iPadOS 15.2 eller senare.
Din enhet måste vara ansluten till ett Wi-Fi- eller mobilnätverk
Du måste ha ditt Apple-ID och lösenord som du använde för att konfigurera din enhet.1.

Så här återställer du din enhet

Försök att ange ditt lösenord tills enheten ber dig att försöka igen senare från enhetens låsskärm. Upprepa det här steget tills du får alternativet Radera enhet i det nedre hörnet av skärmen. Välj Radera enhet och tryck sedan på bekräfta. Ange ditt Apple ID-lösenord för att logga ut från ditt Apple ID på din enhet. Tryck på Radera enhet för att permanent radera alla dina data och inställningar. När enheten startar om, följ instruktionerna på skärmen för att konfigurera enheten igen, återställa dina data och inställningar från en säkerhetskopia och ange ett nytt lösenord.

FacebookTwitterLinkedin


Table of Contents

Relaterad  Hur man skapar en balansräkning i Excel