Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Hur man blockerar människor på LinkedIn (kort guide)

LinkedIn är en av de mest populära sociala medieplattformarna i affärsvärlden. Under 2014 aktiverades funktionen “blockera personer på LinkedIn” på plattformen på grund av intensiv efterfrågan från användare. Hittills har LinkedIn-användare sagt att funktionen att blockera människor på LinkedIn var den sociala medieplattformens största brist. Paul Rockwell, chef för LinkedIns säkerhetsavdelning, sa att denna funktion, som verkar enkel, är en mycket svår funktion att utveckla. Med funktionen för att blockera personer på LinkedIn kommer LinkedIn-medlemmar att blockera LinkedIn-profilerna för företag som ständigt spammar dem.

Ändringar gjorda på LinkedIn med användarblockeringsfunktionen

Några av funktionerna som läggs till i LinkedIn-inställningarna, tillsammans med funktionen för användarblockering, är följande:

  • Koppla från: Låter dig ta bort en befintlig länk för alla LinkedIn-medlemmar i ditt nätverk.
  • Anpassa din offentliga profil: låter dig hantera din offentliga profil så att den kan upptäckas eller inte av sökmotorer.
  • Aktivitetssändningar – Låter dig ställa in om andra användare kan se dina uppdateringar på din profilsida, till exempel gjorda rekommendationer, företag som följs osv.
  • Bildsynlighet: Låter dig ställa in vem som kan se ditt profilfoto.
  • Profilvisning: Låter dig ställa in hur din profil ska se ut för en annan användare vars profil du har besökt.

Steg för att blockera personer på LinkedIn

Lyckligtvis är det nu väldigt enkelt att blockera någon på LinkedIn. Med den här funktionen får du äntligen lite lugn och ro på din profilsida. Men du måste komma ihåg att när du blockerar någon på LinkedIn kommer du inte längre att kunna komma åt andras profiler, du kommer inte att kunna skicka meddelanden till varandra och du kommer inte att kunna komma åt innehåll som delas av dem. Så låt oss förklara hur man blockerar människor på LinkedIn;

  1. Gå till profilsidan för den person du vill blockera.
  2. Tryck eller klicka på ikonen “Mer” i det övre högra hörnet av skärmen.
  3. Tryck eller klicka på “Rapportera/Blockera” från rullgardinsmenyn.
  4. Välj “Blockera anropad medlem (…)”
  5. Slutligen, i bekräftelsefönstret som öppnas, tryck på “Blockera”.
Relaterad  En hotellkedja erbjuder “Instagram sitter” för att lägga upp bilder åt dig
steg för att blockera personer på linkedin

Vanliga frågor om hur man blockerar personer på LinkedIn

Hur många profiler kan jag blockera på LinkedIn?

Du kan blockera upp till tusen medlemmar på LinkedIn.

Jag kan inte blockera den medlem jag avblockerade igen. Därför att?

Det tar 48 timmar innan du kan blockera den avblockerade medlemmen igen.

Hur kan jag se listan över personer jag har blockerat?

Klicka på “Mig”-ikonen högst upp på din LinkedIn-hemsida. Klicka sedan på “Inställningar och sekretess”, klicka slutligen på “Ändra” bredvid “Blockerad” i avsnittet “Synlighet”. Från det här avsnittet kan du se listan över personer du har blockerat och göra ändringar om du vill.

Kan du se profilen för personen du har blockerat?

Du kan inte se profilen för personen du blockerar.

Hur kan jag avblockera en medlem som jag av misstag blockerat?

Klicka på “Mig”-ikonen högst upp på din LinkedIn-hemsida. Klicka sedan på “Inställningar och sekretess” under fliken “Sekretess”, klicka på “Lås och dölj” till vänster på sidan. Klicka på “Ändra” bredvid “Blockera”. I listan “Blockerade”, hitta personens namn och klicka på “Avblockera”.

Fördelar och slutsatser med blockering på LinkedIn

I den här artikeln gav vi ett mycket detaljerat svar på frågan “Kan du blockera människor på LinkedIn?” Så varför ska du behöva blockera någon på LinkedIn?

Först och främst för att undvika att få skräppost eller olämpliga meddelanden. Det andra skälet är att skyddas från trakasserare. Slutligen, på detta sätt kan du dölja din LinkedIn-profil från en tidigare anställd eller chef.