Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Hur man blockerar meddelanden i iMessage

Om du äger en Apple-enhet har du utan tvekan fått oönskade meddelanden. Det här kan ha kommit från personer du känner att du inte vill skicka meddelanden till dig, eller personer du inte känner och företag som du aldrig har hört talas om förut.

Om du får oönskade meddelanden på iMessage och vill att de ska sluta, har du möjlighet att blockera dem. Den här artikeln hjälper dig att lära dig hur du blockerar oönskade meddelanden och skräppost i iMessage.

Hur man blockerar meddelanden i iMessage

Alla som använder en mobil enhet får irriterande meddelanden från någon de inte känner eller någon de inte vill ta emot meddelanden från. Lyckligtvis kan du blockera dem. Så här bör du göra:

  1. Öppna appen Meddelanden.
  2. Öppna textmeddelandet du vill blockera.
  3. Klicka på numret eller kontakten du vill blockera.
  4. Välj ikonen “Information”.
  5. Klicka på högerpilen bredvid kontakten och välj sedan “Blockera den här uppringaren.”
  6. Tryck på “Blockera kontakt” igen för att bekräfta personen du vill blockera.

Hur man tystar skräppostmeddelanden

Du kan få meddelanden från familj och vänner som du helt enkelt inte vill ta emot. Men eftersom du kan stänga av dem behöver du inte blockera dem helt för att sluta ta emot deras meddelanden. Det här är vad du behöver göra:

  1. Hitta meddelandet eller gruppen du vill stänga av.
  2. Svep åt höger och välj “Ljud av”.
  3. Tryck och håll meddelandetråden och välj “Dölj varningar.”
  4. Du kan slå på en tråd genom att svepa över klockikonen och klicka på knappen “Slå på ljudet”.

Hur man filtrerar skräppostmeddelanden

Visste du att du kan filtrera meddelanden du får från personer du inte känner? Följ de här stegen enkelt:

  1. Gå till appen “Inställningar”.
  2. Öppna “Meddelanden”.
  3. Klicka på “Meddelandefiltrering” och sedan på “Okänd och skräppost.”
  4. Aktivera alternativet “Filtrera okända avsändare”.

Hur man blockerar skräppostmeddelanden

Du kan blockera textmeddelanden från vissa telefonnummer, eftersom Apple inte kan upptäcka alla skräppostmeddelanden. Så här gör du:

  1. Öppna meddelandeappen.
  2. Öppna tråden för skräppostmeddelanden du vill blockera.
  3. Klicka på profilikonen och välj sedan “info”.
  4. Välj “Blockera den här uppringaren” och sedan “Blockera kontakt.”
Relaterad  Hur man inaktiverar eller stänger av BitLocker på Windows 10

Hur man använder en tredjepartsapp för att stoppa skräppostmeddelanden

Även om det finns appar från tredje part som du kan använda för att blockera textmeddelanden, använder Apple sitt eget SMS-filter. TrueCaller Det är en av dessa applikationer. Programvaran används för att identifiera och förhindra oönskade samtal eller textmeddelanden. Det kan också avslöja ett nummerpresentation som inte är lagrat på din telefon.

Hur man installerar TrueCaller

Du kan ladda ner TrueCaller gratis från enhetens appbutik. Den är kompatibel med IOS och Android, och finns att köpa som ett premiumabonnemang. Besök Apple butik för att ladda ner appen för Apple-enheter. Ska Google Play för att ladda ner applikationen för Android-enheter.

Hur man blockerar meddelanden på TrueCaller

För att blockera en kontakt som redan finns på din telefon, följ dessa steg:

  1. Öppna TrueCaller-appen.
  2. Gå till “Kontakter”.
  3. Hitta kontakten du vill blockera och klicka på deras profil.
  4. Välj “Blockera”.
  5. Svara på frågorna i popup-rutan.
  6. Välj “Blockera”.

För att blockera en kontakt som inte redan finns på din telefon, följ dessa steg.

  1. Öppna TrueCaller-appen.
  2. Gå till “Blockera”.
  3. Hitta avsnittet “Blockera någon manuellt” och välj “Telefonnummer”.
  4. Ange namn och telefonnummer till den person du vill blockera.
  5. Klicka på “Blockera”.

Du kan blockera någon med namn om du inte känner till deras telefonnummer, men om du gör det blockeras även alla andra som kan dela ditt namn. Dessutom kan du blockera samtal från en viss nation eller nummerintervall.

Hur man avblockerar ett nummer på TrueCaller

Om du vill avblockera någon i appen är dessa steg att följa:

  1. Öppna appen och gå till avsnittet “Blockera”.
  2. Hitta avsnittet “Blockera någon manuellt” och klicka på “Hantera blockeringslista.”
  3. Tryck på minustecknet bredvid personen du vill avblockera.
Relaterad  De tre största misstagen på sociala medier du bör undvika

Hur man vet om du har blivit blockerad

Du kan avgöra om någon har blockerat dig på iMessage, om något av följande hänvisar till dig:

  • Du kommer inte att se “Läst” eller “Leverat” under meddelandet du skickade till dem.
  • Din meddelandebubbla kommer att vara grön, vilket betyder att meddelandet skickades via SMS och inte iMessage. Det betyder att de har blockerat dig från att skicka meddelanden till dem, inte nödvändigtvis att de har blockerat dig. Om du har blivit blockerad kommer du inte att få några sms från den personen.
  • Du får ett “Ej levererat” meddelande under texten du skickade till en person som blockerade dig.

Hur man avblockerar ett meddelande

Om du vill avblockera ett meddelande, följ dessa steg:

  1. Gå till appen “Inställningar”.
  2. Klicka på “Meddelanden”.
  3. Välj “Blockerade kontakter.”
  4. Svep åt vänster på listan och välj sedan “Lås upp”.

Hur du skyddar dig själv och begränsar spam

Följande åtgärder kan vidtas utöver att blockera telefonnummer för att säkerställa din säkerhet och minska mängden skräppost du får.

  • Begränsa den personliga information du delar online
  • Uppdatera din iPhone-programvara så snart den är tillgänglig
  • Använd slumpmässiga lösenord för att minska risken för att ditt konto hackas
  • Använd multifaktorautentisering för viktiga konton
  • Använd en pålitlig VPN när du är på webben
  • Skicka inte personlig information till någon du inte känner

vanliga frågor

Vad händer när du blockerar ett meddelande i iMessage?

När du blockerar någon ser du ingen leveransstatus och deras meddelandebubbla blir grön.

Vad händer med blockerade inkommande meddelanden?

Du kommer helt enkelt inte att få dem och personen som är blockerad kommer inte att få ett meddelande om att de har blockerats.

Kan du fortfarande se ett blockerat meddelande?

Nej. Du kan inte se några meddelanden när du har blockerat någon eller dig själv. Du kan dock avblockera den personen och fortsätta att ta emot meddelanden från dem.

Relaterad  8 underbara tekniska projektidéer för barn som kommer att hålla dem sysselsatta

Vad är skräppostmeddelanden?

Det här är oönskade meddelanden som du får, oavsett om de kommer från spammare som utger sig för att vara personer eller företag eller helt enkelt meddelanden som du inte vill ta emot.

Skydda din integritet

Ingen gillar att få slumpmässiga meddelanden från personer eller företag som de aldrig har interagerat med tidigare. Du kan känna skuld, men det finns sms från vissa personer som vi helst inte vill ta emot. Genom att blockera nummer kan du potentiellt skydda dig från giftiga människor och riskfyllda situationer.

Har du någonsin använt iMessage-låsfunktionen? Hur var din upplevelse? Låt oss veta i kommentarsfältet.