Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Hur man stoppar Google Photos från att automatiskt säkerhetskopiera

Med kraften av artificiell intelligens och maskininlärning till hands tar Google Foton hand om våra foton och videor och organiserar dem på ett sätt som gör det lättare att hitta dem i framtiden. Istället för att köras lokalt drar tjänsten fördel av molnvärd för att komma åt foton och videor över enheter.

Till exempel kan ett fint landskap som du fångade igår exporteras till din dator för senare redigering. Det sker sömlöst eftersom Google Photos automatiskt säkerhetskopierar bilden direkt efter att du tagit den. Det är också ett smart sätt att bevara filen även om din telefon tappas bort eller blir stulen.

Den här processen kan dock kräva ytterligare dataplan och tömma batteriet snabbare. Vissa människor kan också känna sig obekväma när deras privata innehåll laddas upp till molnet.

Lyckligtvis kan automatisk säkerhetskopiering inaktiveras när som helst. Här förklarar vi hur du inaktiverar den på din smartphone.

1. Starta Google Foton på din telefon och tryck sedan på din profilbild.

2. Gå till Fotoinställningar.

3. Välj Säkerhetskopiera och synkronisera.

4. Inaktivera Säkerhetskopiera och synkronisera alternativ.

5. Funktionen har avaktiverats. Google Foto laddar inte upp foton eller videor till ditt Google-konto om det inte återaktiveras.

Befintliga foton som har laddats upp kan förbli intakta och tillgängliga via Google Foto. Inget nyare innehåll kommer dock att läggas till; Den stannar kvar på din telefon, men du kan ladda den manuellt.

Table of Contents