Discord-servrar kan bli överflödiga. Kanske är din grupp inte längre aktiv eller har migrerat till en annan server. Om så är fallet kanske du vill ta bort din Discord-server. Se dock till att det är det du vill göra. När det väl har raderats finns det inget sätt att återställa det.
I den här artikeln kommer du att lära dig hur du tar bort din Discord-server.
Hur man tar bort din discord-server
Endast serverskaparen kan ta bort en server i discord plattform. Om du är skaparen av servern du vill ta bort följer du stegen nedan för webbläsar- och skrivbordsappmetoden:
- Navigera till ikonen för den server du vill ta bort. Det bör visas på vänster sida av skärmen.
- Välj rullgardinsmenyn efter att ha klickat på servernamnet. I det nedre vänstra hörnet väljer du alternativet “radera server”.
- En textruta visas. Ange servernamnet i textrutan och välj sedan alternativet som säger “ta bort server.”
Det handlar om allt! Du kan ta bort din server med bara några enkla steg. Observera att om du har en tvåfaktorsautentiseringskod på din server måste du ange kodsiffrorna innan du slutför raderingen.
Om du använder mobilversionen, följ stegen nedan:
- Öppna Discord-appen och navigera till servern du vill ta bort.
- Tryck sedan länge på serverikonen för att välja Fler alternativ.
- Välj “Inställningar”. Efter det, gå till de tre prickarna i det övre vänstra hörnet och välj “Ta bort server”.
- Välj alternativet “Radera” igen för att bekräfta.
Detta är ett bra alternativ för att frigöra utrymme. Gratisversionen av Discord låter dig bara använda 100 servrar. Om du vill lägga till fler måste du betala ett månatligt abonnemang på Discord Nitro. Att ta bort servrar är ett bekvämt och gratis alternativ. Det finns dock andra sätt att göra det på.
Hur man lämnar en discord-server
Som nämnts kan du inte ta bort en Discord-server om du inte har skapat den. Men du kan fortfarande lämna servern om du inte vill ta emot aviseringar eller interagera med andra medlemmar. Servern kommer fortfarande att finnas och du kan alltid få en inbjudan eller skicka en förfrågan om du ändrar dig.
Så här gör du i skrivbordsappen eller i webbläsaren:
- Börja med att högerklicka på ikonen för den server du vill lämna.
- Från alternativen väljer du “Lämna server”. Och bekräfta sedan genom att välja “Avsluta server” igen.
Så här lämnar du en server i mobilappen:
- Gå in i appen, tryck och håll kvar Discord-serverikonen på vänster sida av appen.
- Välj sedan “Fler alternativ”.
- En meny bör visas. Välj “Leave Server” och välj sedan “Leave Server” igen för att bekräfta.
Hur man överför äganderätten till en Discord-server
I vissa fall kanske det inte är ett alternativ att lämna en server eller ta bort den. Du har till exempel skapat en Discord-server som du inte vill ta bort, men vill överge. Plattformen erbjuder möjligheten att överföra äganderätten till en annan användare.
Så här gör du:
- När du har öppnat serverinställningarna, navigera till “Medlemmar” till vänster och välj den.
- Härifrån har du en lista över alla medlemmar som finns på din server. Hitta användarnamnet för den användare du vill överföra äganderätten till.
- Välj hamburgermenyn till höger. Välj det sista alternativet som säger “Överför äganderätt”.
Följ dessa steg för att överföra äganderätten i mobilversionen:
- Tryck och håll ikonen för servern du vill överföra äganderätten till och välj sedan “Serverinställningar”
- Gå till “Medlemmar” och välj den användare du vill ha för ägandeöverföringen.
- Istället för hamburgermenyn öppnas en mindre meny efter att du har tryckt på medlemmen. Välj alternativet “Överför äganderätt”.
- Vänd sedan på knappen som känner igen överföringen av äganderätten.
- Klicka på “överföringsalternativet” under omkopplaren.
När du väl har överfört äganderätten till servern kan du lämna den medan den nya ägaren skyddar den. Men om du är orolig för att servern är kvar, föreslår vi att du endast överför äganderätten till användare som du litar på till fullo. Många överför äganderätten till sig själva, bara på ett annat Discord-konto.
Hur man arkiverar en discord-server
Genom att arkivera en Discord-server kan du tillfälligt inaktivera servern, vilket innebär att alla kanaler och meddelanden kommer att döljas tills du återaktiverar dem. Detta är ett användbart alternativ om du vill ta en paus från att hantera en gemenskap, men vill behålla all din information intakt.
Följ bara stegen nedan för att arkivera din discord-server:
- Öppna servern du vill arkivera och klicka på ikonen med tre punkter som finns till höger om kanalnamnet.
- Välj alternativet “Arkiv kanal” och bekräfta åtgärden när du uppmanas av ett bekräftelsemeddelande.
- Klicka på “Arkiv” för att slutföra processen.
När du har arkiverat kanalen kommer den inte längre att synas i din kanallista till vänster på skärmen. Själva kanalen kommer dock fortfarande att vara synlig genom tillståndet. Om du bestämmer dig för att du vill ha tillbaka kanalen kan du även avarkivera den.
- Kontrollera kanalerna på vänster sida av din Discord-app.
- Välj ikonen med tre prickar längst ned.
- Därifrån väljer du alternativet “Bläddra bland kanaler” och väljer sedan “Arkiverad”.
- Du kommer då till en lista över alla arkiverade kanaler. Välj den du vill ta bort från arkivet.
- Detta tar dig till en meny som visar kanalinformation. Välj “Ta bort kanal” längst ned. Bekräfta genom att välja “Unarchive” en gång till.
När du har avarkiverat en kanal bör den dyka upp igen till vänster på skärmen med alla andra bilder och information på servern. När du avarkiverar en kanal blir den synlig i arbetsytan igen, och meddelanden som tidigare skickats i kanalen kommer också att synas.
Alla medlemmar som var en del av kanalen innan den arkiverades kommer också att få åtkomst igen. Eventuella aviseringar eller omnämnanden som skickades medan kanalen arkiverades kommer dock inte att skickas till medlemmar.
vanliga frågor
Vad händer med en Discord-server när ägaren lämnar eller är nere?
Om ägaren till servern lämnar eller är nere kommer servern fortfarande att finnas, men ingen kommer att kunna hantera den. I sådana fall är det bäst att överföra äganderätten eller arkivera/ta bort servern för att förhindra missbruk.
Kan jag återställa en raderad Discord-server?
Nej, när en Discord-server väl har raderats kan den inte återställas. Se till att exportera all viktig data innan du tar bort en server.
Kan jag ta bort en Discord-server om jag inte är ägaren?
Nej, endast serverägaren eller någon med nödvändiga behörigheter kan ta bort en Discord-server.
Vad händer när jag lämnar en Discord-server?
När du lämnar en Discord-server har du inte längre tillgång till dess kanaler, meddelanden eller medlemmar.
Kan jag återställa en Discord-server efter att ha arkiverat den?
Ja, du kan när som helst avarkivera en Discord-server för att återställa den till dess tidigare tillstånd.
Kan jag lämna en Discord-server och fortfarande behålla mitt konto?
Ja, att lämna en Discord-server påverkar inte ditt konto eller andra servrar du kan tillhöra.
Hantera dina servrar på ett klokt sätt
Att ta bort ett Discord-konto är relativt enkelt. Se bara till att du vill bli av med det. När du tar bort en server är alla dessa chattar, filer och minnen borta för alltid. Detsamma gäller överföring av ägande från en användare till en annan. Om du fortfarande vill ha en blomstrande community på servern, se till att överföra äganderätten till någon du litar på.
Vad tycker du om processen att ta bort Discord-servrar? Tycker du att det är bättre att lämna en Discord-server istället för att ta bort den? Låt oss veta i kommentarsfältet.
