Fortsätter din telefon att ansluta till Wi-Fi-nätverk som du inte längre använder? Så här tar du bort dem.
När kollade du senast hur många Wi-Fi-nätverk som är sparade på din telefon? Om du är något som jag, då kan svaret vara aldrig!
Även om det inte nödvändigtvis är en dålig sak att ha en lång lista med sparade Wi-Fi-nätverk, kan det finnas vissa anslutningar som du aldrig kommer att använda längre och andra som du hellre vill att din telefon inte ansluter automatiskt till.
Så här glömmer du de Wi-Fi-nätverk du inte längre använder.
Ta bort sparade Wi-Fi-nätverk på Android
Att ta bort sparade Wi-Fi-anslutningar från din Android-telefon är en relativt smärtfri process.
- Öppna dina telefoninställningar och välj Anslutningar eller Nätverk & Internet. På vissa telefoner kan du bara trycka på det Wi-Fi-nätverk du är ansluten till och välja Sparade nätverk, hoppa sedan vidare till steg 5. På andra, gå till dina Wi-Fi-inställningar och välj sedan Avancerad. Detta kan gömma sig under en meny med tre punkter i det övre högra hörnet. Välj i dina avancerade Wi-Fi-inställningar Hantera nätverk. Detta finns vanligtvis under Nätverksinställningar. Nu kommer du att se en lista över alla Wi-Fi-nätverk som för närvarande är sparade på din telefon. För att radera specifika nätverk, tryck på dem och välj Glömma. På vissa telefoner kan du också välja Radera längst ned på skärmen och välj sedan de nätverk du vill ta bort från din telefon. Detta gör att du kan radera nätverk samtidigt.
Stoppa Android Auto-anslutning till vissa Wi-Fi-nätverk
Om du inte vill att din telefon ska ansluta till ett nätverk automatiskt, men du inte heller vill ta bort den från din telefon, är det möjligt att stänga av automatisk anslutning för enskilda Wi-Fi-nätverk.
- Från Hantera nätverk sida, välj helt enkelt Wi-Fi-nätverket. Härifrån ser du alternativet att stänga av automatisk återanslutning. När automatisk återanslutning är avstängd kommer din telefon inte automatiskt att ansluta till det valda Wi-Fi-nätverket.
Återställa dina nätverksinställningar
Om Wi-Fi-samtal inte fungerar, eller om du säljer din telefon och vill att din enhet ska glömma alla sparade Wi-Fi-anslutningar, kan det vara bäst att återställa dina nätverksinställningar istället för att ta bort dem manuellt.
Om du återställer dina nätverksinställningar raderas sparade Wi-Fi-nätverk, alla ihopparade enheter glöms bort och nätverksinställningarna återställs för alla installerade appar.
Om författaren
Sophia Whitham (43 artiklar publicerade)
Sophia är en funktionsskribent för MakeUseOf.com. Efter examen med en examen i klassiker började hon en karriär inom marknadsföring innan hon började som frilansande innehållsskribent på heltid. När hon inte skriver sitt nästa stora inslag, kommer du att se henne klättra eller rida på sina lokala stigar.
Mer från Sophia Whitham
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Gå med i vårt nyhetsbrev för tekniska tips, recensioner, gratis e-böcker och exklusiva erbjudanden!
Klicka här för att prenumerera
