Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Hur stänger man av skärmtid utan lösenord?

För att inaktivera den här funktionen helt, kräver iPhone att du anger lösenordet för skärmtid. Men om du har glömt lösenordet eller inte har tillgång till det, finns det fortfarande sätt att enkelt stänga av skärmtid.

Så låt oss snabbt hoppa in för att lära dig hur du kan ändra skärmtiden på din iPhone utan att använda ett lösenord.

Hur stänger man av skärmtid utan lösenord?

Vissa sätt att stänga av skärmtid på en iPhone är lika enkla som att logga ut från iCloud eller ändra lösenordet. Tillsammans med det finns det också andra sätt att stänga av skärmtiden. Låt oss se dem i detalj.

Logga ut från iCloud

Ett snabbt sätt att stänga av skärmtid utan lösenord är att logga ut från ditt iCloud-konto. Om du gör det inaktiveras skärmtid och all tillhörande data automatiskt.

Gå bara till dina inställningar och öppna din Apple-profil. Rulla ned och tryck på Koppla ifrån. Gå nu till Skärmtid och välj alternativet som säger Stäng av skärmtiden.

Återställ lösenord med återställning av lösenord för skärmtid

Ett annat enkelt sätt att stänga av lösenordet för skärmtid är att återställa det. Du kan helt enkelt göra det genom att använda metoden Glömt lösenord. Det här steget fungerar dock bara om du har respektive Apple ID-uppgifter. Det är också värt att notera att din iPhone eller iPad bör ha minst iOS 13.4 för att denna lösning ska fungera.

  1. Ska inställningar och välj Skärmtid.
  2. Knacka på Ändra lösenord för skärmtid.
  3. Välj Jag har glömt mitt lösenord alternativ.
  4. Nu kommer du att se en popup-skärm som säger Återställning av lösenord för skärmtid.
  5. Ange autentiseringsuppgifterna för Apple-ID:t.
  6. När du är inloggad anger du din nya fyrsiffrigt lösenord.
  7. Bekräfta ditt nya lösenord.
  8. Du måste ange ditt Apple-ID och lösenord igen.
  9. Gå nu tillbaka till menyn för att Skärmtid.
  10. Scrolla ner och tryck på Stäng av skärmtiden alternativ markerat i rött.
Relaterad  Hur man blockerar eller tillåter webbläsarcookies på din Opera-dator

Skärmtidsfunktionen kommer nu inte att kräva ett lösenord för att stänga av den igen.

använder itunes

Med hjälp av den praktiska iTunes-appen kan du stänga av skärmtid i enkla steg. Hur den här metoden fungerar är genom att återställa äldre data, vi kommer att ställa in alla våra inställningar vid den tiden. Som ett resultat kommer vår skärmtid också att inaktiveras.

Innan du följer dessa steg måste du inaktivera Find My på din iPhone. Gå till din Apple-profil från inställningarna och tryck på Hitta min. Tryck på den igen och skjut spaken för att stänga av den.

  1. Anslut din iPhone till din PC och kör itunes.
  2. Klicka på din enhet och gå sedan till Sammanfattning.
  3. Välj Återställa säkerhetskopia alternativ.

Notera: Eftersom den här metoden kräver att du återställer telefonens fabriksinställningar rekommenderar vi att du bara tar till det här steget om du redan har säkerhetskopierat dina data.

iPhone Fabriksåterställning

Förutom iTunes, ett annat sätt att återställa telefonens fabriksinställningar för att stänga av skärmtid är genom inställningar. Om du återställer din telefon raderas allt ditt innehåll och även alla dina inställningar som skärmtid återställs till standardvärden. På så sätt kommer skärmtid att inaktiveras utan att använda ett lösenord.

Notera: Eftersom du kommer att förlora all din data under processen rekommenderar vi endast detta steg om du redan har säkerhetskopierat dina data.

  1. Ska inställningar och då Allmän.
  2. Välj Överför eller återställ alternativ.
  3. Knacka på Radera allt innehåll och alla inställningar.

Användning av tredjepartsapplikationer

Om lösningarna som nämns ovan inte fungerar eller om du inte vill riskera att förlora data kan du kolla in några appar från tredje part. Även om dessa appar tar ut avgifter kan du hitta många funktioner som att stänga av skärmtid, säkerhetskopiera data, återställa filer, visa lösenord, etc.

Relaterad  Fem klassiska patiensspel online att spela

Vissa misstänkta tredjepartsprogram kan dock utgöra en säkerhetsrisk. Därför rekommenderar vi att du är försiktig när du använder dem.

Du kan prova några appar/programvara som AnyUnlock, UnlockGo eller Mobitrix LockAway.

Hur tar man bort lösenordet för skärmtid?

Om du är någon som hela tiden glömmer lösenordet för skärmtid är det första steget att spara lösenordet till din iCloud-nyckelring. Men om du inte vill bry dig om att ange lösenordet finns här enkla sätt att ta bort det och fortsätta använda skärmtid.

Notera: Om du tar bort lösenordet kan alla på din enhet se din skärmtidshistorik och slå på eller av den utan lösenord.

  1. Ska inställningar och öppna sedan Skärmtid.
  2. Knacka på Ändra lösenord för skärmtid.
  3. Välj Stäng av lösenordet för skärmtid.
  4. Skriv in ditt nuvarande lösenord.
  5. Ditt lösenord har nu tagits bort och du kan fortsätta använda skärmtid som den är.

Hur stänger jag av skärmtiden på andra Apple-enheter?

Om du använder samma Apple-ID på alla dina Apple-enheter kan du aktivera delning över flera enheter. Om du gör det uppdateras det nya lösenordet för skärmtid automatiskt på alla dina enheter. Du kan hitta alternativet att aktivera delning över flera enheter på sidan med inställningar för skärmtid.

Vad händer efter 10 misslyckade skärmtidslösenordsförsök?

Efter tio misslyckade skärmtidskodförsök kan din iPhone tillfälligt låsa dig eller radera dina aktuella data. I sådana fall, vänta tills du kan använda enheten igen och följ ovanstående metoder för att ändra ditt lösenord för skärmtid. Om du inte kan låsa upp din iPhone eller har andra problem med den är det bäst att kontakta Apple Support.