Snapchat skickar inte personligen meddelanden till användare som är blockerade. Men om du märker en plötslig minskning i vänlistan eller inte kan hitta användaren, finns det stora chanser att någon har blockerat dig på appen.
Så, i den här artikeln, låt oss lära oss hur du tar reda på om någon blockerade dig på Snapchat.
Vad händer när du blockerar en person på Snapchat?
När du bestämmer dig för att blockera en användare från ditt Snapchat-konto kan användaren inte spåra dig på Snapchat eller kontakta dig på något sätt. Här är några fall.
- Du kan inte längre se användarskickade snaps eller chattar.
- Du och användaren kommer inte att synas på varandras vänlista.
- Din chatthistorik försvinner från appen.
Hur vet man vem som har blockerat dig på Snapchat?
Du kan följa den här listan med metoder för att kontrollera om någon har blockerat dig från sitt Snapchat-konto.
Visa vänlistan
Det första vi rekommenderar är att du kollar din vänlista på Snapchat. Så här navigerar du till din vänlista i appen.
- Öppna din Snapchat och logga in.
- Tryck på din Användarikon eller din Bitmoji längst upp till vänster på skärmen.
- Navigera och scrolla ner till Vänner avsnitt och klicka Mina vänner.
Om du inte kan se användaren i din vänlista eller genom att skriva deras namn i sökrutan, är chansen stor att de har blockerat dig. I vissa fall kan de ha tagit bort dig från sin vänlista av misstag. Du kan försöka se om du kan lägga till dem igen.
Hitta ditt användarnamn
En annan metod du kan prova är när du vet det exakta användarnamnet. Du kan gå vidare och trycka på sökikonen högst upp på skärmen.
Ange användarnamnet på personen i fråga och se om det visas i resultaten. Om de inte visas kan användaren ha blockerat eller tagit bort dig.
Om du fortfarande kan se deras användarnamn men inte kan se alternativet Lägg till knapp, är detta ytterligare ett tecken på att användaren har blockerat dig från sina kontakter.
Granska chatthistoriken
Försök att se om du kan komma åt chatthistoriken mellan dig och användaren. Om du har haft tidigare konversationer med personen och skickat och sparat ett par chattar bör det visas på chattfliken.
Men om du inte kan komma åt chatthistoriken mellan användaren helt, kan det tyda på att användaren har blockerat dig från vänlistan.
Skicka ett meddelande
En annan metod du kan prova är att skicka ett meddelande eller snap till användaren. Om du ser felet när du skickar ditt meddelande, tryck på för att försöka igen. Detta kan tyda på att användaren har blockerat dig.
I vissa fall kan du också se att dina snaps har en blå “väntande” bredvid dem på Snapchat. Tänk på att detta kan bero på att någon blockerat dig eller att de helt enkelt inte har accepterat din omedelbara begäran ännu.
Sök från ett annat konto
Den sista metoden för att bekräfta är att verifiera från ett annat Snapchat-konto. Du kan göra detta genom att helt enkelt skapa ett nytt konto eller byta till dina andra befintliga konton.
Gå till sökrutan och ange användarnamnet. Om det visas i dina sökresultat kan du veta att användaren har blockerat dig från sitt andra konto.
Om din vän är en gemensam vän till användaren i fråga kan du också kontrollera det från deras konto. Om du kan se att de är aktiva och lägger upp berättelser på Snapchat kan du veta att du är blockerad.
Vanliga frågor
Hur blockerar man någon på Snapchat?
Om någon stör dig genom att bombardera dig med ögonblicksbilder kan du välja att blockera användaren.
Här är några steg du kan ta:
- Öppna din Snapchat och logga in.
- Tryck på din användarikon eller bitmoji på den övre vänstra skärmen.
- Du kan navigera till avsnittet Vänner.
- Klicka på Mina vänner.
- Tryck och håll ned användaren du vill blockera.
- Klicka på Hantera vänskap.
- Välj Blockera Alternativ.
- Knacka på Blockera för att bekräfta din åtgärd.
Nu kommer du inte längre att få aviseringar från användaren du just blockerade. Tänk också på att du och användaren inte kommer att synas på varandras vänlista.
Meddelar Snapchat dig när du blockerar en användare?
Nej, Snapchat skickar inga notiser när du blockerar någon i appen. De måste söka i sin vänlista. Du kan också prova metoderna ovan för att se om du har blivit blockerad.
Hur vet jag om någon tagit bort mig från sin vänlista?
Om du vill kontrollera om någon har tagit bort dig från sin vänlista kan du prova ovanstående metoder. Men om de har ett offentligt konto kan du fortfarande se deras berättelser. Men det kommer att visas i avsnittet Prenumerationer istället för Vänner.
Till sist,
Innan du börjar oroa dig för att användaren har blockerat dig kan användaren ha tagit bort sitt konto från appen. Eller så kan det finnas någon bugg i själva applikationen.
Men om du är säker på att de har blockerat dig kan du kontakta dem via en annan plattform och bekräfta scenariot. Om användaren bestämmer sig för att avblockera dig måste du lägga till honom som vän igen.
