Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Microsoft Edge tar bort möjligheten att ta bort synkroniserad data från molnet

Från och med version 114, microsoft edge, erbjuder inte längre”återställ synkronisering”-knapp som raderar data från Microsofts servrar. Knappen har ersatts med “Synkronisera om nu” alternativ. Så om du är integritetsmedveten, var försiktig, det finns nu inget sätt att radera din Edge-surfdata från Microsofts moln.

Precis som Google Chrome, när du loggar in på Microsoft Edge, synkroniserar den dina webbläsardata som bokmärken, inställningshistorik, lösenord, öppna flikar, tillägg, autofyllformulär, betalningsinformation och andra typer av data på alla enheter registrerade enheter.

Du kanske vill återställa synkroniseringen i Edge för att åtgärda eventuella synkroniseringsproblem du har, eller så vill du avsiktligt radera data från Microsoft Cloud.

Uppdatering:Microsoft Edge återställer alternativet Återställ synkroniseringsdata efter kritik

Alternativet Återställ synkronisering saknas från Microsoft Edge

Inklusive Microsoft Edge 113, tillät Edge dig att bli av med data från Microsofts servrar när du trycker på knappen “återställ synkronisering” genom att besöka inställningar > Profiler > synkronisera upp.

Det som händer här när du klickar på knappen är att Edge tar bort synkroniseringsdata från Microsofts servrar och slutar synkronisera på alla andra enheter du är inloggad på. Webbinformationen på din enhet kommer inte att raderas, efter det måste du aktivera synkronisering på alla enheter som kör Edge.

Nu har Edge ändrat saker och ting i version 114.

Ny Edge-funktion för återsynkronisering av data

Microsoft har ersatt knappen “Återställ synkronisering” med funktionen “Återsynkronisera data med den här enheten”. Vad det gör är att slå samman dina lokala webbläsardata med dina synkroniseringsdata lagrade på Microsofts servrar.

Detta kan göra användarna missnöjda.

När du återställer tar den bort synkroniseringsdata från Microsofts servrar och synkroniserar lokal webbläsardata tillbaka till molnet när du aktiverar synkronisering. Nu kombinerar Re-sync helt enkelt Edges lokala webbläsardata med synkroniseringsdata lagrade på Microsofts servrar.

Relaterad  De bästa mobila trädgårdsspelen för Android och iPhone

Lösning för att rensa Edge Sync-data från Microsofts servrar

Det verkar som att Microsoft är medvetet om detta och arbetar på det, under tiden kan du använda följande metod för att göra det.

  1. öppen kant
  2. Besök edge://sync-internals/
  3. Klicka på “Inaktivera synkronisering (Rensa serverdata)”

Vad är din syn på detta? Låt oss veta i kommentarerna nedan. [Thanks to Sumit]

Sista ord– Du kan inte längre återställa eller radera Microsoft Edge-data i molnet.