Netflix avslöjade i sitt senaste kvartalsvisa intäktssamtal att det är redo att debitera användare en extra månadsavgift om de vill dela sitt konto.
Den nya policyn har redan testats i några latinamerikanska länder och kommer att lanseras över hela världen i början av nästa år. Netflix kan betrakta alla individuella profiler på ett konto som underkonton om de inte bor under samma tak.
Netflix kontodelningspolicy
Netflix har länge kämpat mot frågan om kontodelning bland sitt community, men har aldrig tagit det så seriöst, tills det tappade prenumeranter och vinster för första gången tidigare i år.
Företaget har sedan dess antagit en rad policyer för att ändra hur användarna kommer åt sin plattform och modifiera dem därefter. Några av förändringarna vi ser är tilläggen av verktyg som Profile Transfer och införandet av en lågkostnadsannonsnivå med begränsat innehåll.
Företaget har också meddelat att det tar mer betalt för att dela ett konto och har testat detta koncept under en tid i Latinamerika.. Användare som tenderar att dela sina inloggningsuppgifter och bilda olika profiler måste betala lite mer ($3-4) utöver den vanliga månadsavgiften.
Och Netflix betraktar alla profiler som skapats i avsnittet “Vem tittar” som individuella underkonton som inte bor under ett tak. Därför är alla dessa ytterligare konton berättigade att betala för delad åtkomst.
Efter att ha testat det ett tag sa Netflix på tisdagen att det är redo att lansera det här programmet över hela världen från och med nästa år. Avgiften kommer att bäras av den ursprungliga kontoinnehavaren, som kommer att betala ett par dollar mer än vad de betalar nu.
Tja, om du är den och du inte är intresserad av att betala kan du bli av med alla extra profiler direkt. Be dem annars dela på kostnaden! Du kan också tillåta dem att flytta sina profiler (data som anpassningar, bevakningslistor och anpassade inställningar) till ett nytt konto.
