Nyheter i Android, Telefoner, Prylar Och Recensioner

Meddelar TikTok dig när du sparar en video?

Under årens lopp har många appar för sociala medier meddelat en användare om någon sparat deras innehåll. Även om den här funktionen har blivit mindre populär, särskilt i nyare appar för sociala medier, frågade vi gemensamt om aviseringar om sparat innehåll. Vissa appar kommer fortfarande att erbjuda funktionen, men i en begränsad kapacitet.

Så, meddelar TikTok dig när du sparar en video? Läs artikeln för att ta reda på det.

Meddelar TikTok dig när du sparar en video?

I dagens värld måste många innehållsskapare överväga immateriella rättigheter angående deras TikTok-innehåll. Du kan göra karriär på TikTok, vilket innebär att dina videor är produkten av ditt företag och ditt varumärke. Tyvärr är det utbrett för människor att ladda ner en användares video och lägga upp den någon annanstans för att få visningar av en annan app.

Med den typen av övningar är det inte konstigt att många användare vill veta om de kommer att få ett meddelande om någon laddar ner deras video. Men meddelar TikTok dig?

Nej, TikTok meddelar för närvarande inte en användare när någon laddar ner en video. I allmänhet är detta för att undvika att en användares meddelandecenter översvämmas.

Hur man stoppar TikTok-videonedladdningar

Trots bristen på detaljer en användare har om vem som laddar ner deras video, finns det ett steg de kan ta för att hålla sitt innehåll säkert. TikTok låter dig inaktivera nedladdningsalternativet på dina videor. Om du har problem med att ladda ner ditt innehåll av fel anledningar kan det hjälpa att stänga av det här alternativet.

För att inaktivera nedladdningar av dina TikTok-videor, följ stegen nedan.

  1. Starta Tick ​​tack Ansökan
  2. Tryck på “Profil”.
  3. Klicka på menyknappen längst upp på skärmen. Detta kommer att se ut som tre linjer.
  4. Välj “Inställningar och sekretess”.
  5. Tryck på “Sekretess” och scrolla ner till “Videonedladdningar”-omkopplaren.
  6. Växla den här omkopplaren för att inaktivera nedladdningar.
Relaterad  13 sociala lyssningsverktyg för ditt varumärke 2023

Detta kommer att inaktivera användarnas tillåtelse att ladda ner dina videor, men du kommer fortfarande att kunna ladda ner andras videor om du vill.

Hur man använder sekretessinställningar för att stoppa nedladdningar

Du kan också använda olika sekretessinställningar för att hindra andra från att ladda ner ditt innehåll. Dessa sekretessinställningar styr vem som kan se innehållet. Om du är okej med att vissa personer kan ladda ner är det här ett bra sätt att begränsa vem som har tillgång till videon.

Gör ditt konto privat

Det mest effektiva sättet att begränsa vem som har tillgång till ditt konto och allt dess innehåll är att göra kontot privat. Genom att göra kontot privat kan du godkänna vem som kan se innehållet.

Följ stegen nedan för att göra ditt konto privat.

  1. Kasta din Tick ​​tack tillämpning i någon iOS antingen Android.
  2. Tryck på “Profil”.
  3. Tryck på menyknappen i det övre högra hörnet. Det här ser ut som tre linjer.
  4. Välj “Inställningar och sekretess”.
  5. I avsnittet “Konto”, tryck på “Sekretess”.
  6. Hitta alternativet “Privat konto” och aktivera det.

Detta kommer inte att påverka någon av dina nuvarande följare. Om en av dina följare laddar ner dina videor och du inte vill att de ska göra det, är det enda sättet att förhindra det att inaktivera nedladdningar av dina videor.

Gör enskilda videor privata

Du kan göra enskilda videor privata om du inte vill att kontot ska vara helt privat men vill begränsa åtkomsten till specifika videor. TikTok har ett alternativ att göra enskilda videor privata. För att justera sekretessinställningar på dina TikTok-videor, följ dessa steg.

  1. Starta TikTok-appen för att iOS antingen Android och välj ikonen “Profil”.
  2. Gå till videofliken och hitta videon du vill ändra. Tryck på den för att fixa det.
  3. När videon visas trycker du på de tre prickarna i det nedre högra hörnet.
  4. En meny med alternativ kommer att visas. Välj “Sekretessinställningar”.
  5. Tryck på “Vem kan se den här videon.”
  6. Välj “Vänner” för att begränsa videon till dina följare som du följer. Tryck på “Bara jag” för att göra videon otillgänglig för alla utom dig.
Relaterad  Att vända ett globalt varumärke

Dessa sekretessinställningar är ett utmärkt sätt att begränsa visst innehåll till färre personer. Kom ihåg att detta inte hindrar personer inom den godkända gruppen från att ladda ner videon. Det avgör bara vem som har tillgång till videon för att göra det.

Att ladda ner eller inte ladda ner?

När de flesta användare laddar ner en TikTok-video är det för att spara den videon för att se senare. Kanske fick de ont om tid eller älskade det så mycket att de ville se det på repeat. Den här typen av användare gör det värt det för många kreatörer att lämna nedladdningar aktiverade. Men många giltiga skäl begränsar tittarnas behörighet för de videor du gör.

Har du någonsin inaktiverat nedladdningar på en av dina TikTok-videor? Har du försökt ladda ner en video bara för att upptäcka att skaparen hade inaktiverat alternativet? Låt oss veta i kommentarsfältet.

Table of Contents